• La coalició valencianista vol retre homenatge amb este premi al creador de la publicació fallera “La Traca”, una personalitat imprescindible per a comprendre la idiosincràsia valenciana i que va estar molt vinculada a La Canyada.
  • Juanma Ramón, Portaveu de Compromís per Paterna: “La figura de Vicent Miquel Carceller aporta molta informació de la forma de ser dels valencians: un poble crític i que, tradicionalment, utilitza la sàtira per a ridiculitzar al poder que l’oprimeix. Una forma de ser de la qual, en Compromís, ens sentim molt orgullosos

Compromís Per Paterna amplia per a estes Falles 2017 els seus premis fallers. Després de la creació, fa enguany cinc anys, del premi “Et cremaré amb un somriure” ara, la coalició valencianista crea el Premi “Vicent Miquel Carceller”, un premi que vol donar rellevància a la figura del creador de la publicació fallera “La Traca”, entres altres publicacions, i que va ser afusellat a Paterna pel règim franquista per les seues crítiques i sàtira sobre Franco i l’estament eclesial a les diferents publicacions que editava.

L’objectiu d’aquest premi no és un altre que potenciar la presència de poesia als cadafals fallers, ja que la ironia, la crítica i la sàtira són aspectes que han anat sempre associats al món de les falles. Per tant, des de Compromís Per Paterna, pretenem evitar la progressiva desaparició en els últims anys de l’explicació en vers en valencià al cadafal i que fa un repàs exhaustiu a totes aquelles notícies, successos, esdeveniments i fets ocorreguts al nostre poble o el món que ens envolta.

El premi “Vicent Miquel Carceller” constarà d’un banderí acreditatiu, es donarà a conéixer a la falla guanyadora a les 12:00 del matí del dia 16 de març l’obtenció del guardó. L’entrega del premi es realitzarà al casal de la comissió guanyadora el mateix dia 16.

La relació de Vicent Miquel Carceller amb Paterna no a soles queda marcada pel seu afusellament al municipi, ja que Carceller va ser promotor d’una sèrie de residències en la Canyada de Paterna.

Carceller va ser promotor d’una sèrie de residències en la Canyada. On tenia el seu propi xalet, en la tanca del qual hi havia un parell de barraques i reproduccions del “Micalet” i la llotja fets amb material de falles. El xalet va ser un atractiu turístic on acudia la gent a fer-se fotos amb les reproduccions de cartró pedra. Als anys cinquanta, la tanca va ser demolida i posteriorment la família va vendre el xalet.

Per al portaveu municipal Juama Ramón: “El premi Vicent Miquel Carceller és un guardó que vol reconéixer el treball en poesia ben fet, la sàtira política amb més enginy i l’ús del valencià. La ironia, la crítica i la sàtira són aspectes que han anat sempre associats al món de la festa i des de Compromís per Paterna volem potenciar-les a les falles del nostre municipi”.