Posem en marxa el pla contra incendis i abocaments il.legals a La Mola

L’Ajuntament de Paterna està preparant un pla per a evitar l’abocament d’enderrocs en la zona de la Mola sense que afecte la seguretat i garantisca els accessos a la zona a efectius d’emergències en cas de necessitat. Amb motiu del disseny d’aquest pla, el responsable de medi ambient del consistori s’ha reunit aquest matí amb el responsable de l’àrea d’Infraestructures del ministeri de Defensa a València. En la reunió s’han estudiat les diferents actuacions que es duran a terme en un termini curt de temps per a impedir l’accés de tràfic rodat als terrenys de la Mola propietat de Defensa, sense que açò supose una trava per a l’accés de vehicles d’emergència com succeïa fins ara amb els monticles de terra que *taponaban les pistes forestals d’accés al paratge. Els monticles seran substituïts per barreres de seguretat en els camins públics.

Per la seua banda, l’ajuntament està estudiant i negociant amb la resta de propietaris de terrenys de la Mola, limitar els accessos a les zones privades de l’entorn de manera que es puga continuar accedint per a usos agrícoles i d’esbarjo, amb fórmules semblants a les quals s’utilitzarà en els terrenys pertanyents a Defensa.

Carles Martí, ha assenyalat que un dia com avui, Dia Europeu dels Parcs Naturals, la regidoria de Medi ambient vol posar en relleu el seu compromís i treball per a dignificar el Parc Natural del *Túria amb intervencions com la dels *clareos i neteja en la *Vallesa per a garantir el creixement del bosc, com també facilitar els accessos i habilitar zones de maniobra per a vehicles d’emergències que tingueren necessitat d’accedir al Parc.

El regidor ha recordat, també, que recentment s’ha actuat en el llit del Túria retirant les canyes invasores substituint-les per vegetació de ribera autòctona. “Ara, amb aquesta intervenció en la zona de la Mola, vam continuar posant en valor els nostres espais naturals i iniciem les polítiques de prevenció tan necessàries en aquestes dates. Volem evitar actuacions *incívicas en els nostres espais naturals però garantint que els i les ciutadanes puguen gaudir d’aquests espais com ho han fet sempre”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *