Juanma Ramón, “quan Compromís per Paterna vam accedir al govern local, adquirírem un compromís amb la gent més desfavorida. Després de sis mesos dirigint Serveis Socials, comencem a arreplegar els fruits. La targeta solidària dóna servei a 400 famílies de forma eficient i anònima, evitant l’estigma d’altres recursos assistencialistes del passat”

La targeta solidària és una prestació econòmica en espècie amb la qual s’adquireixen productes bàsics d’alimentació i higiene, targeta de Consum amb un import mensual que pot variar entre 50 i 200 euros depenent de la quantitat de membres per unitat familiar. Aquesta targeta s’entén com un recurs que garanteix una alimentació bàsica a tots els beneficiaris. A més, amb ella, també es poden adquirir productes de neteja de la llar i d’higiene personal, contribuint així a l’autonomia de les famílies més desfavorides i cercant també la seua gradual inclusió.

De les dades obtingudes del llistat d’aliments que remet Consum als responsables de Serveis Socials de Paterna, es desprèn que els hàbits alimentaris dels usuaris no són els desitjables. Per aquest motiu, s’ha ampliat aquest programa amb una campanya de sensibilització d’alimentació saludable, consistent en una campanya informativa i uns cursos d’alimentació saludable en coordinació amb la recentment activada comissió de Salut del Barri de la Coma (integrada per Farmàcia del Barri, Representants del Centre de Salut de la Coma, Secretariat Gitano, dos Agents de Salut del barri i una representant de Serveis Socials).

Segons el Primer Tinent d’Alcalde, Juanma Ramón, “amb aquest recurs podem actuar doblement. D’una banda per a solucionar els problemes de proveïment de famílies necessitades i per una altra analitzar els hàbits de consum dels usuaris per a poder actuar en aquest àmbit, sensibilitzant en costums alimentaris sans”.

L’objectiu d’aquest projecte és, a més de garantir una alimentació bàsica, que aquesta siga sana i equilibrada i per a açò s’ha reforçat el vessant educatiu i trasformador del programa. Les entrevistes i la campanya informativa en La Coma està pràcticament finalitzada i els tallers ja estan en marxa: una xarrada teòrica impartida pel personal sanitari de Centre de Salut de la Coma i la realització i consum d’un desdejuni saludable.

Al llarg del curs es realitzaran altres experiències que complementen el programa com un estudi estadístic dels hàbits alimentaris dels beneficiaris i altres xarrades formatives en la resta del municipi.