La regidora de Patrimoni visita els treballs d’exhumació dels cossos dels afusellats pel franquisme

  • Carmen Gayà ha visitat la fossa 113 del cementeri de Paterna acompanyada de l’arqueòleg municipal per a interessar-se pels treballs dirigits per la Diputació de València
  • Carmen Gayà: “impacta vore els cossos de les persones ací soterrades i la crueltat sense límits dels que les assassinaren. Cal dignificar les víctimes del feixisme tant en un camp de concentració a Polònia com al nostre cementeri, perquè tots han estat víctimes de la intolerància i la barbàrie humana”

La regidora de Patrimoni va tindre, ahir l’oportunitat de visitar els treballs d’exhumació de la fossa 113. El que anava a ser una visita oficial, formal i objectiva es convertí en una visita emotiva i amb els sentiments a flor de pell, en trobar-se la barbàrie de la mort i l’assassinat d’aquelles persones que lluitaren per la llibertat. Per a Carmen Gayà, tot i l’impacte i l’emoció dels cossos trobats, el balanç acaba sent positiu i reconfortant, ja que per fi a Paterna, es farà justícia.

Segons manifestacions fetes per la regidora, “este exercici de reposició de la memòria ho necessitem com a poble que va patir i ho necessiten també les famílies, no sols per poder recuperar als seus avis, germans, etc. Sinó també per poder tornar-los la dignitat d’haver sigut homes i dones cabals, lluitadors per la llibertat i que donaren la vida per defensar els drets de totes i tots”. Carmen Gayà ha volgut agrair, també, el treball de les persones que estan treballant a les fosses per recuperar eixos cossos per a que reposen on les famílies consideren oportú i destapar una de les parts més fosques de la nostra història recent.

Per a Gayà no es tracta de remoure el passat si no de dignificar les vides de les persones que moriren afusellades sense cap més delicte que el de defensar la llibertat i els drets de la ciutadania.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *