La coalició valencianista ompli la plaça del poble amb el seu tradicional sopar de “fi de curs” polític i que en aquesta ocasió han comptat com a convidats amb el Senador Carles Mulet i el Diputat del Congrés Joan Baldoví, que té l’honor de ser el diputat millor valorat. La vetlada ha sigut amenitzada per “Els Gabarri” guitarristes flamencs dels Grups de la Mercè i amb “El Cifu”, cantant de rumba valencià.
En el seu discurs, Carles Mulet ha destacat la seua labor en una institució, el Senat, que és utilitzada pel bipartidisme com una jubilació per als seus càrrecs mitjans convertint-ho “en un apalanque de dinosaures” i ha destacat la necessitat de reforçar la presència valencianista a Madrid perquè els valencians i valencianes deixen de ser ciutadans de tercera i reben un tracte just des de les institucions estatals. Per la seua banda Joan Baldoví ha destacat la necessitat de desallotjar del poder a la dreta corrupta de Mariano Rajoy i que es produïsca eixe canvi que amb la suma de totes les forces de progrés es pot aconseguir.
Juanma Ramon portaveu de Compromís per Paterna i Primer Tenietne d’Alcaldia ha destacat en el seu parlament que és el primer any que Compromis per Paterna celebra un Sopar a la Fresca sent part del govern municipal. “Són molts els reptes que hem d’afrontar i moltes les necessitats dels paterners i paterneres però hem entrat al govern local perquè es produïsca un canvi i que la ciutadania ho note en el seu dia a dia. En les nostres àrees treballem amb transparència des del consens amb la ciutadania i amb una visió global d’un projecte de ciutat propi que posa als paterners i paterneres en el centre de la presa de decisions.” Ha manifestat Juanma Ramón.
La festa ha conclòs amb l’actuació de la monologuista Carol Tomás que ha donat el seu toc d’humor a la vetlada.