Paterna estén la celebració del Dia de l’Arbre a tot el mes de Febrer

  • Durant tot el mes es realitzaran actes amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Arbre, entra d’altres, sis jornades de reforestació en col·laboració amb diferents col·lectius de Paterna.
  • Carles Martí, regidor de Medi Ambient: “Volem conscienciar a la població paternera de la importància de protegir, cuidar i mantenir els importants espais naturals que tenim a Paterna”

Amb motiu del Dia Internacional de l’Arbre, la regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament de Paterna, ha organitzat en col·laboració amb diferents col·lectius, fins a sis jornades de reforestació en els diferents boscos del terme municipal de Paterna. En total està previst plantar més de 1.000 arbres, entre pins, carrasques, llentiscles i oms. Estes jornades suposen el tret d’eixida del voluntariat mediambiental que està organitzant l’àrea de medi ambient de l’ajuntament de Paterna. Un voluntariat que naix amb la intenció de protegir, cuidar i mantenir els boscos del municipi.

La iniciativa naix amb l’objectiu de conscienciar a la societat paternera de la importància de recuperar i posar en valor els diferents boscos i espais naturals del terme municipal de Paterna. Les actuacions es realitzaran al bosc de la Vallesa, al paratge natural de La Mola, al Parc Fluvial del Túria i al Barranc de la Font. Quatre dels més importants indrets de la població. En tots els casos es vol, a banda d’augmentar la massa forestal, ampliar la varietat, reintroduint espècies autòctones.

Al bosc de la Vallesa, l’actuació es desenvoluparà per a completar les tasques de regeneració que s’estan duent a terme per tancar les trialeres que tant de mal estan fent al parc amb l’erosió del terra i la consegüent pèrdua de massa forestal.

Per a les tasques de regeneració i reforestació de la Vallesa, l’ajuntament compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient i la direcció del Parc Natural.

Des de la regidoria de Medi Ambient, el seu responsable Carles Martí convida a tots els paterners i paterneres a participar en els actes que durant tot el mes de febrer se celebraran per a posar en valor el patrimoni natural del que gaudeix Paterna. “A Paterna tenim la sort del ser el poble de l’Horta amb més massa forestal. Este fet pot fer del nostre municipi un punt d’atracció per a totes aquelles persones que volen compaginar l’esbarjo en un espai natural, com ara, córrer, passejar, fer ciclisme, bici-cross, etc. amb el respecte a la natura”.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *