• La Gran Fira de Paterna coincideix enguany amb els actes de lluita contra la LGTBI fòbia. Per això des de l’àrea d’igualtat s’han programat diferents actuacions per tal de fer visible la diversitat sexual i de gènere a Paterna.
  • Carmen Gayà, regidora d’Igualtat: “El que volem és obrir les ments, portar la diversitat a la Fira i fer-ho amb orgull i consciencia social. Perquè a Paterna lluitem i lluitarem pels drets de totes les persones a ser com vulguen, a sentir el que vulguen i a amar a qui vulguen”.

 

La Gran Fira de Paterna que se celebrarà els propers dies 18, 19 i 20 de maig coincidix enguany amb els actes de la lluita contra la LGTBI fòbia. Per això des de l’àrea d’Igualtat, volen portar a la fira la “diversitat en majúscules” apropant a la societat paternera la reivindicació dels drets i les llibertats de les persones lesbianes, gays, transexuals, bisexuals i intersexuals. Per al disseny de les accions a desenvolupar en el marc de la Gran Fira, la regidoria que dirigeix Carmen Gayà, s’ha reunit amb diferents col·lectius i persones implicades en la defensa dels drets d’identitat sexual i de gènere del municipi, amb els quals es va realitzar una pluja d’idees fruit de la qual han eixit les diferents accions que es realitzaran i d’altres que “ens serviran per a futurs actes”. Un dels events, serà l’actuació d’un espectacle de Drag Queens organitzat pel grup “Manteguilla de Colores”, que a més de forma solidària cediran els beneficis de la gala ala investigació i lluitar contra el VIH. La regidora també destaca la realització d’un photocall per la diversitat i la llibertat sexual i de gènere. Una activitat a la que podran sumar-se totes les persones que acudixquen a la Fira i vullguen solidaritzar-se amb la lluitar contra la LGTBIfòbia, seient a una butaca de colors i fent-se una foto per a pujar a les xarxes socials amb un hastag creat ad hoc.

Volem convertir la fira en un espai d’obertura i tolerància envers el col·lectiu LGTBI, una nova forma de situar Paterna dins el mapa dels drets i obrir-la al món obrint-se a tothom.

Dins d’esta campanya, també està programada una xarrada sobre les causes de la lgtbifòbia que es realitzarà la setmana posterior a la Fira i en la que membres del col·lectiu Lambda obriran el debat de les causes, molt sovint amagades, que hi ha darrer de les actituds de LGTBIfòbia.