Compromís per Paterna: Sagredo oblida la Participació Ciutadana als pressupostos participatius

Compromís per Paterna ha denunciat al dia de hui la paralització de 33 actuacions als 9 barris de Paterna, unes actuacions que van estar proposades i prioritzades pels veïns i veïnes del municipi mitjançant un procés de Participació Ciutadana en el que es varen presentar i votar propostes com millores d’accessibilitat, millores de il·luminació, de parcs infantils, de la seguretat vial, del nostre entorn natural i d’instal·lacions esportives, entre altres. “No es pot tirar per la borda un procés participatiu sense precedents, vàrem recuperar els Pressupostos Participatius que, amb una sèrie de propostes aportades i votades per la ciutadania, servien per a la millora dels nostres barris. Els veïns i veïnes eren els que més clar tenen que coses han que canviar als seus barris per a millorar la seua qualitat de vida. i ara, després d’ eixe procés i el treball que realitzaren, pateixen la injustícia de que tot queda en no res”, indica la regidora de la coalició valencianista, Neus Herrero.

El pressupost de les 33 actuacions és de 1.000.000 d’euros, diners que provenen del superàvit de l’any 2017. L’aprovació de les actuacions i del seu pressupost va ser al ple del mes d’abril, ja que abril era el primer mes de l’any on es podien aprovar diners del superàvit de l’any anterior per a dur a terme este tipus d’inversions financerament sostenibles. Fins a eixe moment moltes IFS s’aprovaven al mes de desembre abans de que finalitzara l’any. “Aprovarem les actuacions en abril per a que hi haguera temps suficient per a iniciar els expedients de totes les propostes i començar la seua execució”, ha informat Neus Herrero.

Per a Compromís per Paterna Sagredo vol excusar-se culpant a Participació Ciutadana d’enviar els projectes definitius tard, a finals de juliol, “una qüestió absolutament falsa”, a més des de Participació Ciutadana es va enviar un correu recordatori el 19 de juny a totes les àrees que havien de iniciar i executar els projectes i als regidors que tenien la delegació de les àrees corresponents ,afirma Neus Herrero. Altra excusa que posa l’actual equip de govern es que al estar aprovades les actuacions al mes d’abril no es podran portar a terme enguany i es perdran els diners. Amb estes afirmacions Compromís li recorda a Sagredo que els projectes s’han d’iniciar enguany però es poden acabar d’executar a l’any vinent de manera participada sense que es perguen els diners. “Només cal voluntat política d’iniciar-los, com ja es va fer amb els projectes que depenien de medi ambient com varen ser els cartells a La Pinaeta i a La Vallesa” informa la regidora de la coalició.

“No es pot jugar amb la Participació Ciutadana. Són projectes que hem proposat i decidit entre totes i tots i hi va haver un compromís ferm de govern de dur-los endavant. Si no volem que hi haja una desafecció encara major cap a les institucions aquests projectes han de continuar sent una prioritat  per a Sagredo” ha manifestat la regidora de Compromís, Neus Herrero.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *