Compromís per Paterna va donar a conéixer en la jornada d’ahir la intenció de l’equip de govern del PSPV de fer una «revisió a l’alça dels preus dels Serveis Esportius Municipals». Segons el mateix partit, «aquesta pujada de preus podria aconseguir fins al 3,5% en alguns casos».

Precisament, des de l’actual govern municipal, en el qual el PSPV compta amb majoria absoluta, van matisar aqueixes xifres en assegurar que aquest augment del 3,5% anual es va dur a terme «en activitats i instal·lacions esportives quan el PP governava i va blindar aquesta possibilitat per als pròxims 25 anys», van assenyalar. Per aquesta raó van assegurar que va ser el partit conservador el que la va aprovar.

L’Ajuntament va voler matisar que la citada pujada serà «només sobre algunes tarifes com a lloguer d’instal·lacions per particulars». D’altra banda, en les activitats més demandades com a abonament +Qvida només de pujarà el 1,2%.

«Incrementar les tarifes no és la manera de motivar als joves», indiquen des del partit nacionalista

Malgrat això, Compromís va assegurar que és una mesura que traslladaran al govern actual en el pròxim ple municipal que tindrà lloc el dimecres 31 de juliol.

«Entenem que aquesta proposta tirarà avant gràcies a la majoria absoluta que hui dia té el Partit Socialista, una revisió a l’alça que afectarà, en alguns casos més que en uns altres, a les butxaques dels paterneros i paterneras que desitgen fer esport en el municipi», van assegurar des de Compromís.

El seu portaveu Juanma Ramón va concretar que «la revisió afecta en la pujada del 1,2% al conjunt de tarifes vigents dels abonaments +Qvida i +Qdeportes, així com a la condició de soci dels serveis esportius municipals i altres serveis complementaris. D’altra banda pujarà un 3,5% els preus de les reserves i usos d’instal·lacions esportives municipals i, la qual cosa més ens preocupa a Compromís, la pujada en aquest percentatge de la Tarifa Jove. En Compromís entenem que pujar els preus de l’esport no és la millor manera de motivar als i les joves de Paterna a practicar hàbits saludables», va afegir.

També va manifestar el seu malestar durant aquest estiu, al·legant que han rebut queixes en referència a les piscines descobertes municipals. «Els veïns i veïnes no entenen com es pot pagar el mateix preu d’entrada en la piscina descoberta del nucli urbà que en les piscines municipals del barri de la Coma o Valterna, més quan ni tenen els mateixos serveis ni tan sols els mateixos horaris, unes queixes que ara s’agreujarien si el PSPV aprova aquesta pujada de preus», finalitzen.

A més, des de Compromís per Paterna van assenyalar el seu descontent davant la gestió que va dur a terme el Partit Popular «amb la privatització dels serveis esportius municipals durant 25 anys». «Un regal que encara hui, en la seua segona legislatura al capdavant del govern municipal, el PSPV no ha parat», va indicar la formació.