Compromís aconsegueix que es millore la recollida de residus urbans

A proposta de Compromís per Paterna el ple municipal aprova una moció per tal que els veïns i veïnes de Paterna disposen de més contenidors de reciclatge estudiant el ràtio més adequat per garantir un servei òptim

 L’Ajuntament de Paterna ha aprovat al dia de hui al seu plenari municipal una moció, a proposta de Compromís per Paterna per la qual l’Ajuntament adaptarà la recollida de residus als standars recomanats, de manera que els veïns i veïnes de Paterna disposen de contenidors de reciclatge estudiant el ràtio més adequat pels tècnics municipals, en funció de la situació i punts d’ubicació per arribar al servei òptim. El portaveu municipal de la formació valencianista, Juanma Ramón, ha declarat que “hem presentat aquesta moció perquè ara a l’estiu, amb la calor, es fa més sensible la percepció de la ciutadania de que a Paterna, la recollida de residus no esta funcionant com cal”.

En eixe sentit Ramón ha manifestat que “la recollida selectiva pateix de dos problemes principalment a Paterna, per una banda, la freqüència de recollida dels contenidors, i d’altra, la distancia que tenen que recórrer els paterners i paterneres per trobar un punt de reciclatge, fa que no tinguen la facilitat que caldria per a reciclar”.

La moció aprovada inclou també que l’Ajuntament de Paterna estudiarà mitjançant noves tecnologies, la millora que ja existeix, de control de dades alié a l’empresa adjudicatària de la recollida de residus i gestionat pels tècnics municipals, per tal d’afavorir una major transparència del sistema i una major eficiència. A més l’Ajuntament publicarà en la seua pàgina web totes les dades relatives tant al sistema de recollida de residus al municipi, com les dades recollides pel sistema de control sobre l’eficàcia i el funcionament del sistema.

Com ha conclusió Juanma Ramón ha declarat “les xifres aporten una realitat, estem 4 o 5 vegades per baix del que es recomana en quant a reciclatge, gràcies a esta moció que hem presentat, i que ha votat a favor tot el ple municipal, garantim la participació de la ciutadania en el reciclatge, no era convenient que tingueren que recórrer distancies superiors a 100 metres, sent la distància òptima de 50 metres”.

Arxivat en: General

Comentaris

 1. Pilar Barbosa Barbosa diu:

  A QUI CORRESPONGA.
  Hola, a paterna Li fa falta una campanya de concienciació als amos dels gossos que orinen per tot arreu, els barris de Paterna fan mal olor A PIS DE GOS.
  A MI EM DONA ANGOIXA EIXIR A PASSEGAR , ESTÀ TOT PLE DE PIS I També de caques de gos.
  Vendria be una campanya de concienciaciò per a tot el mon. PER EIXEMPLE: QUAN ISCAS A PASSEGAR AMB EL TEU GOS, PORTA BOLSA PLÀSTIC PER A LES CAQUES I BOTELLA D,AIGUA PER EL PIS.
  SI TENIM EN COMPTE QUE CADA VEGADA HI han més gossos A PATERNA, EL RESULTAT ÈS MAL OLOR EN ELS BARRIS.
  SALUTACIONS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *