La formació valencianista comunica que el Pla Actua d’octubre de 2019 no s’assembla en res al Pla que es va votar en el ple de 2017 ni al qual van confeccionar i van votar els veïns i veïnes

Compromís per Paterna ha informat en el dia de hui que el pla Actua de Paterna s’ha convertit en un gran calaix d’on traure diners per a pagar tots els capritxos del govern de Paterna. Segons la formació valencianista el govern municipal ja fa un any que realitza aquestes pràctiques que, tal com demostra Levante-EMV hui, ens portaran a un desastre en el qual només els paterneros i paterneras eixiran perjudicats. Per a la regidor de Compromís per Paterna, Neus Herrero, “el Pla Actua que tenim ara no s’adapta a l’esperit amb quin Europa el va crear, el desenvolupament de barris desfavorits i la modernització dels municipis. S’ha fet cas omís tant als veïns i veïnes com la resta de forces polítiques que el van votar a favor per unanimitat, pensem que el govern municipal ho està utilitzant per a pagar factures de tot allò que van realitzant, sense discriminar i sense una planificació adequada”.

Per a Compromís, segons informen en un comunicat, l’estratègia ha sigut nul·la i l’execució pitjor del govern municipal. “En l’últim ple ja avisem que els canvis que estan fent són molt perillosos, un exemple recent, canviar un projecte de restauració del Col·legi Santa Teresa per a convertir-lo en un centre de formació, per a fer un museu de la Cordà. Estem d’acord en el fet que cal fer un museu de la Cordà, però tenim clar que no es poden gastar els diners d’Europa en això, els diners del pla Actua és per a millorar la vida de les persones més vulnerables i modernitzar el municipi”, informen fonts de Compromís.

“Aqueixos diners havien d’haver servit per a fer-li un volt al poble, perquè barris desfavorits, com a Santa Rita o La Coma, tingueren un impuls extra per a millorar la vida dels seus veïns, però no, ara en comptes d’utilitzar aqueixos diners per a millorar els entorns de la finca groga, per exemple, s’estan utilitzant per a pagar obres en ell centre com el carrer Sant Antoni, que tenim clar que són necessàries, però no amb els diners d’Europa. Encara que semble que tot ix del mateix calaix no és així, existeix el perill de perdre aqueixos diners, perquè si Europa continua suspenent actuacions per no considerar-les adequades al projecte, aqueixos diners no arribarà”, ha destacat Neus Herrero.

Segons Compromís ja hauria d’haver-se executat el 60% dels projectes inclosos i informen que, segons el càlcul que he fet la formació, s’ha executat menys del 15%. Indiquen que el pitjor no és el retard que fa que no arribe els diners d’Europa, el pitjor és que el poble no l’està notant, “no el nota perquè no s’està fent res d’allò que el poble va demanar i va votar, no hi ha cap actuació de les quals la ciutadania van considerar prioritàries en la votació que s’estiga executant”, afigen des de la formació valencianista.

“Demanem que s’informe la població d’aquelles actuacions que formen part hui dia del Pla Actua, de quins projectes que els veïns i veïnes van proposar s’han rebutjat, són moltes veus que fa temps que estem avisant que el projecte Actua no va bé i al final tindrem un disgust”, conclou la regidor de Compromís