Paula Tuzón, Secretària Autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, serà l’encarregada de fer la ponència

Este pròxim dijous, a les 20.30 a la seu de Compromís per Paterna, la formació valencianista organitza una xarrada sobre emergència climàtica amb el títol “S’acaba el temps, necessitem un canvi”. La mateixa estarà a càrrec de la Secretaria Autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica Paula Tuzón. Damunt la taula s’exposaran els problemes als quals s’enfronta la societat valenciana, com són l’augment dels fenòmens meteorològics extrems i l’augment del nombre d’espècies en perill d’extinció, i quins sons els maneres d’actuació que està posant en marxa la Generalitat. “L’impacte que esta qüestió està tenint per tot el planeta ha portat que ací a Paterna siga la nostra formació la que agafe el timó per conscienciar a la nostra ciutadania”, indiquen des de Compromís.

Des de Compromís recorden que a la localitat hi ha una moció aprovada pel ple municipal, presentada per esta mateixa formació, amb la qual el municipi declarava l’emergència climàtica, per a la formació valencianista, “declarar l’emergència climàtica requereix assumir el compliment de compromisos polítics reals i vinculants, molt més ambiciosos que els actuals, amb la consegüent assignació de recursos per a fer front a esta crisi. Un full de ruta vinculant capaç de garantir les reduccions de gasos d’efecte d’hivernacle anuals. Un estat d’emergència implica potenciar els recursos disponibles dels Ajuntaments per a afrontar la crisi climàtica juntament amb els problemes associats que comporta”.

Fonts de la formació asseguren que” cal actuar amb responsabilitat i acceptar la realitat de la crisi climàtica i la gravetat de la situació. Admetre les evidències científiques, així com les propostes de reducció de les emissions proposades, és l’única forma de protegir l’existència tant a escala global com al nostre entorn. La ciutadania han d’entendre i atendre la urgència de la lluita contra el canvi climàtic”.

Per concloure, des de Compromís afirmen que continuaran amb el mateix treball desenvolupat per tal de protegir els paratges i entorns naturals del municipi, com ara les marjals, el llit del riu i barrancs, horts i cultius tradicionals arrelats, boscos d’especials protecció, com La Vallesa, i el Paratge Natural de Les Moles, “els arbres i la vegetació en general minimitzen l’impacte de la crisi climàtica”, han destacat.