La formació valencianista presenta una moció motivada perquè l’actual empresa concessionària del servei està operant sense contracte

 Compromís per Paterna ha registrat al dia de hui una moció, a debatre al pròxim plenari municipal, motivada perquè, segons indiquen des de la formació, en estos moments, el servei de bicicleta pública és gestionat sense contracte per part d’una empresa. Indiquen que està sense contracte perquè ha finalitzat la duració d’este i no s’han tret encara els plecs per a licitar el nou contracte. “Això significa que per un costat el contracte que estem pagant els paterners i paterneres no està actualitzat ni està adaptat a les necessitats reals del municipi. Per altre costat l’empresa està facturant un servei que s’allunya de la realitat”, manifesta el regidor de Compromís Carles Martí.

Segons informa la formació valencianista en un comunicat, el contracte inicial amb l’empresa estableix que una volta finalitzat el mateix, tot el material, estacions, bicicletes, programes informàtics, etc, passa a ser propietat de l’ajuntament. És a dir, realment, hui en dia, estem pagant 160.000 euros anuals per l’ús del material que de facte és propietat municipal. “De fet, el servei que ofereix l’empresa és únicament de reparació i manteniment de les estacions i de les bicicletes”, indiquen fonts de la formació.

La moció presentada per Compromís insta a l’Ajuntament a requerir a l’oficina tècnica municipal un estudi sobre el model de transport públic de bicicletes que cal per a Paterna, d’altra banda sol·licitar un informe a l’empresa municipal GESPA sobre el cost que tindria la gestió del servei per part d’esta i en cas que siga més adient la gestió per part de GESPA del servei, l’Ajuntament aprovarà l’encàrrec de gestió per a l’empresa pública.

“Des de Compromís per Paterna considerem que per a estes coses està l’empresa municipal GESPA. Si fem els càlculs per damunt, contractar a una persona, més el rènting d’un vehicle, més el material que siga necessari per a la reparació, no passaria dels 80.000 euros anuals, pel que suposaria per a l’ajuntament un estalvi del 50% en el cost del servei. A més a més, el control, millora i dimensionament del servei es faria per part dels tècnics municipals, amb la millora en l’eficàcia assegurada”, ha conclòs Carles Martí.