La formació valencianista també demana que la localitat forme part del projecte “Municipis en Saó” impulsat per la FVMP i CERAI

Compromís per Paterna demanarà al pròxim plenari municipal, mitjançant una moció que han registrat a l’Ajuntament, que Paterna forme part de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia. La formació valencianista ha destacat en un comunicat que la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia és una associació formada per entitats locals de l’estat espanyol, entre les que es troben municipis com Meliana, Godella o València, que té per objecte la generació d’una dinàmica entre entitats locals “amb la finalitat de construir sistemes alimentaris respectuosos amb el medi ambient, sostenibles, inclusius i diversificats, que asseguren menjar saludable, sostenible i accessible al conjunt de la població, i que potencien l’ocupació local, en línia amb les perspectives de l’agroecologia i la sobirania alimentària”.

En este sentit el regidor de Compromís, Carles Martí, ha destacat que “aquests espais de treball serveixen i serviran en el futur per a compartir experiències amb altres ciutats, establir sinergies de treball, així com posar en valor les accions i mesures que s’estan promovent a través del Pacte de Milà, un pacte del que Paterna forma part des de la passada legislatura”.

Fonts de la formació indiquen que a la mateixa moció també s’insta a l’Ajuntament a que Paterna s’adhereixca al projecte impulsat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies  i CERAI “Municipis en Saó”. La finalitat última d’aquest projecte és afavorir la posada en marxa d’accions a nivell municipal que contribuïsquen a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per les Nacions Unides.

Per concloure, Carles Martí ha manifestat que “el futur passa pel model de l’agroecologia i els productes de kilòmetre 0. Hem de canviar el model agroalimentari en la direcció que marca l’agroecologia. Però igualment, si volem fer menys vulnerable el nostre sistema agroalimentari a una reducció global de subministraments energètics, escenari en el qual estem entrant de ple, també l’agroecologia ens marca el camí”.