Compromís per Paterna ha registrat hui una moció, per a debatre al pròxim plenari municipal, amb la finalitat de reorganitzar Paterna després de la COVID-19. La moció està basada en els 8 punts del manifest realitzat per l’Aliança per l’emergència Climàtica, un document que ja han signat un bon nombre d’entitats i de particulars.

En este sentit, el regidor de la formació, Carles Martí, ha indicat que, “Paterna ha d’eixir d’esta crisi canviant els hàbits que ens han fet arribar ací. Una mobilitat respectuosa amb els altres i amb el medi ambient és necessària i en Paterna hem de ser pioners en fer que la nostra gent es consciencie dels nou hàbits”.

Els principals punts d’esta moció, segons indiquen fonts de la coalició, són, declarar tota Paterna zona 30, convertir en zona de vianants més carrers, especialment els més estrets, centrar la mobilitat urbana en la bicicleta, afavorir els jocs infantils a carrers i places, millorar la xarxa de transport públic amb autobusos elèctrics i sol·licitant a Conselleria més combois a la línia 2 per a tindre a tot el municipi una freqüència de 15 minuts. “Existeix ja un acord plenari per a escometre mesures per fer front a la crisi climàtica, és moment ara de fer un pas més endavant en este sentit”.

Des de la formació també destaque que, “Pacificar el trànsit a Paterna i potenciar l’ús de la bicicleta i els mitjans de transport públic passa perquè les administracions realitzen un gran esforç en millorar les infraestructures verdes”.

El regidor, Carles Martí, ha volgut destacar que, “en el cas de Paterna, per tal d’aconseguir unes infraestructures pràctiques per canviar de model, és prioritari dissenyar un pla de connexió dels Barris, com el que Compromís vàrem dissenyar l’any passat i que diverses vegades hem posat a l’abast del govern perquè l’execute”.

Per concloure, Martí, ha manifestat que, “Ha quedat clar que el comerç de proximitat i el consum de quilòmetre 0 són l’única solució per a minimitzar la crisi de la nostra gent. D’altra banda, la depredació del territori fa que no puguem destinar part del nostre terme a la producció local i a l’esbarjo de la gent”.