La formació lamenta que el valencià torne a ser menyspreat per l’equip de govern al no tindre cap presència a la revista

Compromís per Paterna ha criticat hui el fet de que l’equip de govern de Paterna haja représ la costum, pràcticament oblidada ja al municipi, d’editar i publicar una revista d’informació municipal. En este sentit, el regidor de la coalició, Carles Martí, ha expressat que, “fa ja molts anys que es va deixar d’editar i distribuir el Butlletí d’Informació Municipal , és per aixó que no entenem que amb la situació de crisi que tornem a atravesar a Paterna l’Ajuntament faça esta despesa, un gasto completament innecesari i que assoles es realitza com a mesura de publicitat de l’equip de Sagredo.

Fonts de la formació destaquen que, a més a més, el valencià torna a quedar, per enésima vegada, menyspreat per part de l’equip de govern al no incloure cap text en valencià a aquesta publicació. “És inconcebible l’assetjament sistemàtic cap al valencià d’este equip de govern, cap obra programada en valencià a l’últim trimestre al Gran Teatre Antonio Ferrandis com ja denunciarem fa poc, portem anys demanant que l’ordre del dia dels plenaris estiguen també en valencià, podriem ennumerar alguns exemples més que mostren el menyspreu que denunciem des de Compromís, però entenem que el més clar exemple, i més visual, és aquest panfleto propagandístic del PSOE en el que el valencià assoles apareix al títol de la publicació”.

Carles Martí ha informat que, “aquesta revista són articles redactats per l’ampli gabinet de premsa de Sagredo, on no hi ha un sol espai per a la participació ciutadana a cap veí o veïna, associacións, i molt menys a grups polítics de l’oposició. S’està utilitzant una revista municipal com si fóra un mitjà propi de l’equip de govern, en el número que s’ha distribuït, que té 16 pàgines a tot color i són 55.000 exemplars, totes elles es basen en notícies per vanagloriar a l’equip de Govern de Sagredo”.

Per aquest motiu, i com a protesta per aquesta despesa supèrflua en plena reconstrucció, els regidors que formen el grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Paterna han registrat hui la petició oficial de que no se’ls envie aquesta revista als seus domicilis, amb la finalitat de que els diners d’aquesta despesa és destinen als pateners i paterneres que travessen una situació molt delicada en estos momets per la crisi generada per la COVID-19 i que pareix que siguen invisibles per a este equip de govern. “Hui a Compromís encetem aquesta campanya, volem convidar a aquells veïns i veïnes que no estiguen d’acord amb aquesta despesa innecesaria a mostrar la seua negativa seguint els pasos dels nostres regidors, per aixó al nostre espai web podran descarregar el formulari per demanar a l’Ajuntament que no envie als seus domicilis esta publicació”, destaquen les mateixes fonts de la coalició.

“Amb les noves tecnologies i amb els mitjans privats de comunicació que hi ha a Paterna i a la comarca, que facturen a l’Ajuntament i distribuixen gratuitament, existeixen canals de comunicació del Govern amb els veïns i veïnes que fan totalment innecessari aquest dispendi de diners públics per a publicar pràcticament el mateix contingut que publiquen estes empreses. Però el que és més sorprenent és que Sagredo necessite gastar tant de diners públics en un mitjà de comunicació nou i amb tanta publicitat per a la seua major glòria”, assevera el regidor Carles Martí.