Aquesta setmana, hem tingut dues notícies que juntes et fa pensar que alguna cosa continua no funcionant bé a la política del nostre País. Primer ens vàrem assabentar que l’alcalde de Paterna ha tirat endavant un projecte que impossibilita el soterrament del metro a Paterna i després que les obres de soterrament del metro a Burjassot estan pràcticament acabades.


La primera pregunta que em faig és: a Paterna som menys que Burjassot? La resposta igual siga per a alguns que a Paterna fa menys falta? De seguida em venen les respostes automàtiques al cap, ni Paterna és menys que Burjassot ni és menys necessari a Paterna que a Burjassot, és clar. Aleshores on està la diferència o el problema?

Doncs per a mi, està molt clar, mentre no tinguem un organisme que regule tot el transport metropolità, no en farem ni una bona.
Eixe organisme el reivindica Compromís des de fa anys i per causes gens clares no està en funcionament, tot i estar en tots els acords del Botànic.

El Consell de Transport Metropolità és un òrgan que va ser eliminat pels governs del PP. I per què el varen eliminar? Doncs ací crec que tenim la resposta també de per què no està creat encara. El Consell Metropolità és un òrgan de consens on tots el pobles de les àrees metropolitanes es posen d’acord a dir que és el millor per a totes i tots.


Aleshores, si tots han de posar-se d’acord i fer el millor per a totes i tots, els grans partits, PSOE i PP millor dit, els seus capitosts, perden el poder més gran que tenen quan governen, “els favorcitos “. Si, pareix mentida, però és així de simple, si a tu, alcalde de Burjassot, et vull content i que no t’enfurrunyes per alguna cosa, doncs t’afavoreix en algun gran projecte de la Conselleria i arreglat.

Ah!, però tu, com no necessite res teu doncs no t’afavorisc en res, per a què? I miren, no és il·legal, la Conselleria pot decidir on vol fer les infraestructures lliurement.

Clar amb el Consell metropolità, això no passaria, perquè amb informes tècnics, amb estudis a escala global, es decidirien quines són les obres necessàries, quin disseny ha de tindre el transport metropolità i sobretot com ajustem els transports públics al que necessiten els habitants de cada un dels pobles.

Per tant és necessari que el Consell de Transport Metropolità comence a rodar ja amb totes les seues atribucions, perquè és l’única manera que tots els habitants de l’àrea metropolitana estiguen en igualtat de condicions. O em volen a dir a mi que és normal que a Paterna ens paguem el bus a la platja, el bus a la fe o el bus de Lloma Llarga si són atribucions de la Conselleria de Transport? O que a Paterna tinguem unes freqüències i un servei ridícul de metro en comparació a Torrent o al mateix Burjassot? 

Doncs no, a Paterna, tenim el mateix dret i cal assegurar-se que estiga qui estiga a la Generalitat o als ajuntaments els drets de totes i tots siguen els mateixos, estiguen empadronats en un poble o en un altre.Hem d’acabar amb les actituds caciquils dels que creuen que els governs són la seua ferramenta per a perpetuar-se en el poder.