La formació valencianista alerta que la llei de publicitat institucional prohibeix les inauguracions de qualsevol classe

Compromís per Paterna ha criticat la despesa que ha suposat per a les arques municipals la inauguració del nou centre de majors del barri de Campament de Paterna, “parlem d’una obra pública que s’ha fet en un local públic i pagada amb diners públics. Per a la seua inauguració es va celebrar un acte en el qual l’ajuntament va convocar a prop de 400 persones no assoles a persones usuàries sinó també a membres d’altres associacions de majors de la localitat, partits polítics, i membres en general de la societat paternera de diferents àmbits”, destaca el regidor Carles Martí.


Apunten des de Compromís que “l’acte va costar, assoles en menjar, 4.000 euros. Una àgape que es va servir al mateix local, un local de pública concurrència amb 400 persones. Ens pareix una despesa desmesurada, a més a més, cal recordar, que la Llei Valenciana de Publicitat institucional prohibeix les inauguracions de qualsevol classe, ja que es tracta de propaganda personalista feta amb diners públics sobre obres o fets pagats amb diners públics”.

“Aquest acte ha volgut disfressar-se com “a acte d’obertura”, nosaltres entenem com a acte d’obertura d’un centre públic que un conserge, encarregat de les claus, òbriga l’espai en qüestió i els usuaris ja puguen accedir. El que ha fet l’executiu socialista és un acte d’inauguració en tota regla, perquè convidar a la gent, preparar una àgape i fer un discurs del polític de torn per anunciar l’obertura no se li pot nomenar d’altra manera”, asseguren les mateixes fonts.

Carles Martí informa que “per a Compromís és un malbaratament inaugurar una obra que es va anunciar el 16 de desembre de 2016, on el cost anunciat per a l’adquisició del local i la seua reforma va ser de 485.000 euros, per a executar-se l’any 2017, i després, finalment el local ha sigut inaugurat el 17 d’abril de 2022, sis anys i tres mesos després de l’anunci, i les obres han tingut un cost final de 342.000 euros, l’adquisició finalment ha tingut un cost de 285.000 euros, el que suma un cost total de 627.000 euros”.

“Les majories absolutes tenen estes coses, inauguracions que no toquen per a major glòria del polític de torn, gastos que es disparen i que res tenen a veure amb el pressupost inicial i destarifos com, per exemple, que el local municipal destinat a serveis socials tinga una superfície de 145 metres quadrats i este recentment inaugurat espai per als majors d’un barri tinga 600 metres quadrats, amb estes dades que cadascú prenga les seues conclusions”, afirma per concloure Carles Martí.