La formació valencianista informa que des de l’Ajuntament no s’ha pogut proposar cap alternativa viable i que ja són dues vegades les que la Conselleria desestima les propostes de Sagredo
Compromís per Paterna ha traslladat a la nova consellera de Política Territorial, Obres Públiques y Mobilitat, Rebeca Torró, una sol·licitud per tal que inicien un estudi en l’àmbit de Conselleria per a donar una solució al greu problema de tràfic a Lloma Llarga. Davant este fet el regidor de la formació Carles Martí ha indicat que “hem traslladat a la nova consellera que inicien els estudis adients per tal de donar una solució viable al tràfic de Lloma Llarga, són ja 5 anys d’informes i diners gastats per a res, els nostres veïns i veïnes continuen patint dia rere dia els problemes de seguretat i de tràfic al barri”.
Des de Compromís recorden que “l’ajuntament l’any 2017 va iniciar, a petició de la junta de barri de Lloma llarga, un estudi de mobilitat del barri, eixe estudi, que es va presentar en juny de 2018, i que proposava una sèrie d’actuacions al barri, va ser traslladat a la Conselleria a finals d’agost de 2018. La Conselleria, en març de 2019, va remetre a l’ajuntament una contestació per la qual manifestava no poder pronunciar-se sobre els accessos al barri perquè la documentació de l’ajuntament era insuficient i incompleta. Cal recordar que l’estudi de tràfic va costar 8000 euros aproximadament”.
“A maig de 2019 l’ajuntament va iniciar la contractació d’un nou estudi ampliat per valor de 25000 euros, el mateix va ser entregat a l’ajuntament en juliol de 2021. En aquest estudi, que inclou com a realitat la construcció de Puerto Mediterraneo, del barri de la Pinada i la requalificació dels terrenys militars de Paterna per a construir vivendes, suggereix dos accessos a Lloma Llarga nous en els punts on històricament la Conselleria ja ha manifestat que no es poden fer”, manifesten les mateixes fonts.
“Ara la Conselleria, com era d’esperar, ha considerat desfavorables les propostes de l’ajuntament en març de 2022 per no reunir les mesures de seguretat suficients i altra vegada per no disposar l’informe de l’ajuntament de suficient informació per a poder estudiar clarament altres alternatives”, assenyala Carles Martí.
El mateix regidor indica per a concloure que “cal apostar per una solució a més gran escala, una solució en què s’intervinga en tot el nus de tràfic que es genera a la zona, des de la zona universitària, Burjassot, Godella, la CV31 i la CV35 fins a Paterna amb la nova regulació que atorga la declaració de Parc Natural de les Moles. Cal fer-ho ja d’una vegada per totes i de manera seriosa. Eixa feina pareix que assoles la pot fer la Conselleria, que pot intervenir en totes les vies i en tots els termes municipals”.