Per a la formació d’esquerres en una ordenança d’estes característiques és fonamental fer partícips a les dones del municipi a través del Consell per arreplegar propostes i fer-la de manera conjunta

Compromís per Paterna ha demanat que la futura ordenança municipal d’abolició de la prostitució i explotació sexual siga elaborada junt amb el Consell de la Dona, segons indica la formació d’esquerres en un comunicat “per a posar en marxa una ordenança d’estes característiques és valuós fer partícips a les dones del municipi a través del Consell per arreplegar propostes i fer-la de manera conjunta”.

La regidora Neus Herrero assenyala al mateix comunicat que “des de Compromís per Paterna hem sabut recentment que l’executiu socialista està preparant una ordenança per a abolir a Paterna la prostitució, entesa com a explotació sexual de les dones. Ens alegrem que la moció presentada en octubre de 2019, a instàncies de Compromís, “per una paterna lliure de tràfic de dones, xiquets i xiquetes i la seua incorporació a la xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones, xiquets i xiquetes destinades a la prostitució” i que es va fer efectiva a febrer de 2021, quan per fi es va dur i va ser aprovada pel Consell de la Dona, comence a donar els seus fruits”.

“Si volem una societat igualitària entre dones i homes no podem seguir mirant cap a un altre costat sabent que molt a prop hi ha prostíbuls i publicitat sexual on diferents màfies i proxenetes exploten sexualment dones, i de vegades xiquets i xiquetes menors, amb total impunitat. Per això és important que els municipis com Paterna ens impliquem a través de campanyes de sensibilització periòdiques, protegint a les víctimes i assenyalant els culpables com són les màfies de proxenetes o els mateixos clients”, indiquen des de Compromís.

Manifesten les mateixes fonts que “a més a través dels serveis socials municipals cal ajudar-les a eixir de la prostitució sempre garantint la seua seguretat. És necessari recordar que molt sovint són dones vulnerables, estrangeres, que han vingut enganyades des dels seus països d’origen i que tenen deutes que mai poden pagar amb els seus proxenetes. Sovint són dones explotades sexualment que pateixen violència de gènere i que tenen molt difícil eixir d’eixe infern. També podem regular a través d’ordenances municipals”.

Neus Herrero conclou al comunicat indicant que “des de Compromís demanem que la futura ordenança anunciada per l’equip de govern socialista no només s’aprove al Consell de Participació com obliga la nostra Carta de Participació Ciutadana abans de portar-la al ple, sinó que a més s’elabore conjuntament amb el Consell de la Dona de Paterna. Podem assegurar que les dones, algunes d’elles expertes en la matèria, tenen molt a dir i faran propostes que de segur ajudaran a millorar l’ordenança que garantisca la no explotació sexual de les dones a Paterna”.