Compromís per Paterna recorda que res ha canviat i que el projecte no té cabuda a la localitat

El regidor de Compromís per Paterna, Carles Martí, ha manifestat hui que el projecte de Puerto Mediterraneo a la localitat “continua mort i soterrat”. “Que la justícia considere que Les Moles no han d’estar dins del parc natural del Túria, a banda de ser una barbaritat administrativa, donat que existeixen informes tècnics que així ho avalen, és un fet totalment compatible amb la qüestió del fet que Puerto Mediterraneo no cap a Paterna”.

“Els il·lusionistes de l’especulació urbanística volen fer veure que el projecte ja té via lliure. Per un costat és cert que el territori està en perill, no per Puerto Mediterraneo, sinó perquè els depredadors han tornat i tornen a estar al servei dels especuladors. Però, per altre costat, res ha canviat, el projecte de Puerto Mediterraneo no es va tombar per estar dins d’un parc natural, sinó perquè no va passar el tràmit d’avaluació ambiental”, assenyalen des de Compromís.

Afegeixen les mateixes fonts que “l’informe negatiu d’Avaluació ambiental continuarà tenint els mateixos informes contraris pels motius coneguts per totes i tots: el valor ambiental de la zona, la impossibilitat d’instal.lar un nus d’atracció de tràfic rodat tan fort en un emplaçament ja col·lapsat, els problemes d’escorrenties que generarà i que es veuen dia a dia agreujats pel canvi climàtic, entre altres qüestions”.

“Des de Compromís per Paterna continuarem, com sempre del costat dels bons, i amb les coses ben clares, intentant informar a la ciutadania de la realitat del projecte, de qui està darrere d’ell, dels interessos d’uns i altres, demanant tota la informació adient i generant una oposició sempre constructiva cap al projecte. No vendrem la protecció municipal d’una ínfima part de les Moles, com vol fer Sagredo per justificar que el projecte té cabuda al municipi, ni amagarem el cap com un estruç com està fent Sara Palma ara que els seus superiors volen carregar-se Les Moles”, indica Carles Martí.

El mateix regidor manifesta que “nosaltres continuarem lluitant perquè Les Moles continuen sent un dels pulmons verds de Paterna, continuarem lluitant perquè les pròximes generacions de paterners i paterneres continuen gaudint de tot aquest entorn verd, lluitarem perquè els milers de veïns i veïnes de la Pinaeta, de Lloma Llarga, de La Coma i de tota Paterna puguen continuar fent esport i gaudint de la natura a Les Moles”.

“A Compromís continuarem lluitant perquè els polígons de Paterna no es vegen ofegats pel tràfic de Puerto Mediterraneo, continuarem lluitant perquè un megacentre comercial no acabe de matar el nostre comerç local, lluitarem perquè els paterners i paterneres puguen respirar aire fresc i natural i no la barbaritat de fum que produiria Puerto Mediterraneo. Que tothom tinga clar que continuarem en la lluita si a algú se li ocorre ressuscitar aquest fantasma”, conclouen afirmant des de la formació.