Per a la formació, aquest centre tan demandat, fa massa anys que està envellit i desfasat

Compromís per Paterna ha qualificat d’envellit i desfasat l’actual estat del Centre Social de La Canyada, la regidora de la formació, Carmen Gayá, ha realitzat aquestes declaracions atenent que “es tracta d’una reivindicació històrica dels diferents col·lectius, donat que pateixen aquestes adverses circumstàncies des de fa molt de temps. És per això que des de Compromís per Paterna demanen a l’executiu del PSOE de Sagredo que, com també ha dotat altres centres d’ús públic, destine al Centre Social de la Canyada els recursos necessaris perquè no sols no es perda el dinamisme de les entitats i les ganes de fer coses, sinó que a més, impulse i anime el teixit associatiu del barri a treballar amb més possibilitats i avantatges, i això tan sols es pot aconseguir millorant les infraestructures de l’espai que serveix de base per a totes aquestes activitats”.

Des de Compromís indiquen que “els col·lectius artístics, culturals, feministes i associatius en general del barri de La Canyada utilitzen tot sovint els espais del Centre Social per a dur endavant les seues activitats. Són molt actius i la seua contribució al dinamisme del barri és indubtable, proposant i duent a terme activitats molt interessants com xarrades, cine-fòrums, exposicions, debats, tertúlies i un gran ventall d’accions que reverteixen molt notablement en la vida social i intel·lectual dels veïns i veïnes de La Canyada, o de totes aquelles persones que volen apropar-se a gaudir igualment de les propostes”.

“Malgrat que el seu notable empeny en continuar endavant amb les seues activitats ens fan arribar les seues queixes respecte a les dificultats que troben a l’emprar els recursos tècnics i materials dels quals disposa el centre, que són pràcticament els mateixos de quan es va inaugurar el Centre Social, fa ja més de vint anys, i que estan envellits i per actualitzar, fet que comporta moltes disrupcions a les diferents entitats a l’hora de desenvolupar les seues tasques de cara al públic. Tant en el Saló d’Actes com en la Sala d’Exposicions cal renovar tant els aparells tècnics i audiovisuals (equip de so, projector, pantalles, etc.) com el material que es posa a l’abast dels artistes que volen exposar les seues obres, peanyes que pràcticament no existeixen o estan en mal estat, penjadors dels quadres, il·luminació, entre altres”, assenyalen les mateixes fonts.

Carmen Gayá manifesta per concloure que “ja és hora que s’actualitze un Centre que és molt demandat i que fa massa anys que està envellit i desfasat. Les entitats del barri ho necessiten per no desanimar-se i haver de continuar enfrontant-se a tants obstacles cada vegada que volen dur endavant les seues accions. És una inversió que l’Ajuntament pot afrontar perfectament i no cap l’excusa que no hi ha diners, perquè ens han demostrat que destinen recursos econòmics, i molts, a allò que sí que els interessa. Cal, doncs, que miren un poc més per ajudar al teixit cultural i associatiu de La Canyada, exemple constant de dinamisme i entusiasme”.