L’ajuntament de Paterna amb Sagredo al cap sembla que comença a entrar en raó amb la proposta de Compromís de soterrar les vies del metro al seu pas pel nostre municipi. Els nombrosos accidents als pasos a nivell, i aquest últim en que una dona a mort després de ser arrosegada varios metres pel convoy, pareix que ha començat a obrir-li els ulls.

Però com sempre, es vol quedar a mitges, proposant soterraments parcials, unicament de part dels passos que ens afecten tant al poble com als barris. I sabem que els parxes no son mai una bona solució.

Des de Compromís venim reclamant un soterrament total de tots els passos que creuen el nostre poble, començant per La Canyada (on hi ha hagut varios incidents greus), passant pels passos del Polígon Font del Gerro i la resta que creuen el municipi. La línea de metro que travesss Paterna divideix al poble i tb al Barri de La Canyada; la proposta de Compromís de soterrar tota la línia dona solució al problema dels accidents i a més, permetria la habilitació d’un Bulevard Verd que conectaria barris, descarbonitzaria tota la zona amb passeigos per a vianants i carrils bicis i seria tb la solució als problemes de trànsit, més ara que amb la peatonalizació del Carrer Major, el caos del trànsit rodat s’ha apoderat del poble.

Ens alegrem infinitament que Sagredo es mire per fi a l’espill de Compromís i acabe per entendre que tenim una problemàtica greu que no pot tindre altra opció que el soterrament de les vies; però li demanem que no actúe a trossos i mossos i que valore realment que cal soterrar tot el tram que ens afecta com ja ho tenen Benimamet o Burjassot.
Perquè Paterna no?

Desde Compromís custodiarem i vigilarem d’aprop aquesta infraestructura i no defallirem en exigir solucions definitives i no parxes, que no duen a cap lloc.

Les coses, ben fetes.