La formació valencianista recorda que aquest òrgan, aprovat a instàncies de la formació, és necessari per a tramitar les zones de baixes emissions abans que acabe l’any
Compromís per Paterna ha demanat que es pose en marxa la moció, que va ser aprovada al mes de març i presentada a instàncies de la formació, per la creació del Consell de Participació pel Clima i l’Energia. La formació urgeix a l’executiu socialista a la seua creació, ja que és necessari per a poder tramitar les zones de baixes emissions al municipi abans de finalitzar 2022.
Per esta raó el regidor de Compromís per Paterna, Carles Martí, ha manifestat que “és imprescindible que tant al disseny com a l’execució del pla la ciutadania puga participar i l’única manera de garantir aquesta participació és amb la creació d’aquest òrgan adient”.
“Volem recordar que la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica de maig de l’any passat obliga als municipis de més de 50.000 habitants com és Paterna, a definir i establir unes zones de baixes emissions als nuclis urbans dels municipis abans que finalitze l’any 2022”, assenyalen des de la formació.
Indiquen les mateixes fonts que “deixant al marge que en un any és la primera pedra que es posa per a complir la norma, estem davant d’un repte de tota la ciutadania, i que cal fer partícips al nombre més gran de gent per aconseguir que els veïns i veïnes de Paterna prenguen consciència de la importància de crear nuclis d’habitatge lliures d’emissions a la localitat”.
“Amb eixe sentit, per afavorir la participació, vàrem proposar a febre la creació del Consell de Participació pel Clima i l’Energia, un expedient que està paralitzat i sobre el que no han fet res. És per això que exigim la seua immediata constitució, per tal de tindre’l convocat i actiu en el moment en què l’auditor treballe en el disseny de la zona de baixes emissions”, destaca Carles Martí.
El mateix regidor apunta per a concloure que “cal treballar a un ritme alt i constant per tal d’evitar el desastre climàtic que se’ns bé damunt, aquest govern municipal no pareix que estiga preocupat en eixos menesters, més enllà de posar-se el pin de colorets de l’agenda 2030 i posar-se de costat per lluitar contra el bypass”.