La formació valencianista qualifica de greuge comparatiu el fet que la nova consellera Rebeca Torró pague un autobús puntual a Mislata mentre poblacions com Paterna ha de pagar el seu transport públic

Compromís per Paterna ha demanat hui a la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, dirigida per la socialista Rebeca Torró, que no siga arbitrària després de conéixer pels mitjans de comunicació que aquesta conselleria pagarà un autobús a Mislata. La formació qualifica este fet de greuge comparatiu, ja que altres municipis, com és el cas de Paterna, han de pagar dels diners dels seus contribuents este servici.

Davant esta informació el regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, ha manifestat que “aquesta notícia ha causat malestar entre els nostres veïns i veïnes, per tots ells és sabut que el nostre poble paga tres rutes de transport públic tant a la Generalitat com a l’EMT. No entenem esta decisió, a cas mereix Mislata un tracte de favor?.

“Cal recordar que a Paterna, en estos moments, s’estan pagant 3 rutes d’autobús, el que circula cap a Terramelar des de València, l’autobús de Lloma LLarga i l’autobús a l’hospital la Fe. Tres rutes on l’ajuntament assumeix el cost i que en un futur haurien de ser responsabilitat de l’Autoritat Metropolitana de Transport de València, La Conselleria hauria de treballar per una planificació integral del transport interurbà., no per contentar els desitjos puntuals de l’alcalde de torn. A més, faria falta ampliar estes línies per a que arribaren a altres barris propers que ho estan demanant des de fa temps i que considerem una necessitat com Alborgi, Bovalar o la Coma – Mas del Rosari.”, indiquen des de Compromís.

Les mateixes fonts assenyalen que “per a nosaltres, l’única manera que aquests greuges comparatius no existisquen és que l’Autoritat Metropolitana de Transport siga l’encarregada del disseny i posada en funcionament de les rutes necessàries i qui ha de pagar el cost. Amb eixe debat i coordinació no existirien aquests problemes i aquestes mancances de previsió. Al mateix temps s’aconseguiria un transport de qualitat i funcional per abastir els objectius que el canvi climàtic ens està obligant a executar”.

Detalla Juanma Ramón que “demanem a la consellera que no prenga decisions arbitràries, perquè als nostres veïns i veïnes els és molt difícil d’entendre com ells amb els seus impostos han de pagar el transport a València, i la Generalitat sí que assumeix els dels habitants de Mislata. Serà perquè el seu alcalde és més amic de la consellera que el nostre? És un tema molt important per evitar tornar a èpoques passades en les quals depenent de l’alcalde del teu poble, aconseguies més inversions per al teu municipi. Cal establir uns criteris entre totes les administracions i aplicar eixos criteris per a dissenyar el futur del transport metropolità”.

“Des de Compromís per Paterna demanem a la Consellera Rebeca Torró que done explicacions de perquè els habitants de Mislata tenen més drets que els pateners i les paterneres”, assevera el mateix regidor.