Compromís per Paterna denuncia que l’Ajuntament accepta com a justificant de les ajudes al comerç una despesa de quasi 3.000 euros en un acte intern d’un dels col·lectius

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “l’equip de govern del PP no es prén seriosament la promoció del comerç local i l’únic que fa és torpedejar-lo amb la seua inactivitat i ínfimes col·laboracions. Però el pitjor de tot és que sabem que el PP ha acceptat com a justificant de la subvenció de les ajudes al comerç de 2013 una factura de 2.656,50 euros, que correspón a un sopar dels socis d’una de les tres entitats de comerciants de Paterna. Així, el PP no sols enfonsa el comerç local, sinó que a més dóna el vist i plau a pagar amb diners públics sopars privats que res tenen a veure amb la promoció exterior del nostre comerç”.

Factura Sopar_Subvencionat

Segons Ramón, “això és una irregularitat molt greu, ja que per a concedir una subvenció a les entitats que agrupen els comerciants de Paterna, les condicions no contemplen en cap moment que un sopar, amb la presència de l’alcalde inclosa, siga un acte de promoció del comerç local. Amb la qual cosa, eixe expedient hauria de tornar a estudiar-se per tal de confirmar que les factures justificants de les ajudes de 2013 s’ajusten a les condicions estipulades en el conveni que les regula”.

A més a més, “la desídia i abandó del comerç local per part de la regidora Sara Álvaro i l’alcalde Agustí ha tingut com a resposta que un dels col·lectius renuncie enguany a la subvenció, en protesta a la inopèrancia i ineficàcia de la gestió municipal de l’equip de govern. És molt trist que els comerciants renuncien a ajudes com a mesura de descontent, quan aquesta subvenció els pot permetre fer accions que deriven en la promoció del comerç local. Accions que fins i tot poden tindre un cost zero per a les arques municipals, però que el consistori no vol perdre temps en escoltar”.

“Queda clar, doncs, que per a l’alcalde l’únic comerç vàlid és el que es puga fer dins de la seua Zona Franca. Mentre, el PP ha previst una subvenció anual de 14.000 euros per al comerç local en 2014, per a la Zona Franca té prevista una despesa quasi deu vegades superior: 115.000 euros. I a això s’afegeix que els polígons de Paterna i el xicotet comerç estan vivint una mort anunciada des de fa temps. Cal fer més inversió en el teixit local comercial, fer més atractius els polígons i evitar la seua decadència i el seu abandó. Però els megaprojectes han cegat a l’alcalde i està consentint que la vida comercial i econòmica del municipi siga cada vegada més difícil”.

“En eixe sentit, li recordem a l’alcalde que Compromís té un Pla d’Ocupació per al municipi que contempla el paper imprescindible dels comerços i dels polígons com a agents en la creació de llocs de treball i que necessita de més inversió per a la recuperació del teixit comercial i econòmic de Paterna. Un Pla que de dur-se a terme podria donar solució a molts dels problemes de treball en el municipi, però que tampoc ha volgut ni escoltar. La mateixa actitud que amb els comerciants”.

“Exigim que l’alcalde i el seu equip de govern deixen de menysprear al comerç local en favor de la Zona Franca que encara està en l’aire, i que prenguen mesures urgents per a recuperar els nostres comerços. A més a més, demanarem explicacions sobre la inclusió de la factura d’un sopar com a justificant d’una subvenció”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LA VEU PV, LAS PROVINCIAS,