La formació alerta que l’empresa que s’encarregarà de l’enllumenat públic a Paterna reduirà la despesa però no la contaminació
 
Compromís considera que “l’actitud de l’alcalde de Paterna amb la contaminació lumínica al municipi i al Parc Natural del Túria és la de la cortina de fum. Una vegada més ell s’amaga darrere de l’anunci mediàtic de l’ordenança sobre enllumenat exterior, eixint en la foto per a posar-se la medalla d’una fictícia eficiència energètica, però fuig de les seues responsabilitats com a primera autoritat del poble sense prendre mesures que ens eviten tindre el trist mèrit de fer que el cel del Parc del Túria siga totalment groc”.
 
La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “des que s’aprovà en gener aquesta ordenança, tot continua igual. I ha quedat demostrat aquesta setmana pels estudis que els experts han presentat en la X Biennal d’Astronomia a València. I és que a Paterna continúa havent, sobretot en la Canyada, milers de faroles de bola que són les que més contaminen, sense que es canvien i sense que el consistori actue i reduïsca d’alguna manera el perjuí al medi ambient”.
 
“De la mateixa manera, tampoc podem oblidar que l’equip de govern del PP ha aprovat que una empresa privada es faça càrrec de la gestió de l’enllumenat públic, oblidant-se, no sabem si amb tota la intenció, que a més de reduir la despesa en llum també ha de reduir la contaminació lumínica al poble. Tot això demostra que la política de Lorenzo Agustí respecte a la contaminació lumínica en Paterna és de bones intencions, amb obligacions per a tercers i cap per al consistori. Agustí s’aplica allò de que serà obligació pròpia ‘quan puga’”.
 
Loles Ripoll recorda que “Paterna continua tenint una despesa brutal en subministrament elèctric, on hi ha un augment del 127% de la despesa. Això és malbaratar els diners públics quan no s’ha produït cap increment de la població que faça necessari pujar dels 1.351.000 euros en 2011 als 3.072.650,83 previstos per a 2012 en dita partida”.
 
Així, la regidora insisteix en que “la conciència ecològica està més que oblidada per l’equip de govern del Partit Popular, aspecte que tractat en profunditat ajudaria a estalviar en moltes despeses, i raó per la qual Compromís ja va proposar en una moció instaurar bones pràctiques mediambientals en el consistori. És trist però el concepte mediambiental no és primordial per a cap regidor del PP, en concret per al regidor d’Hisenda, qui ja va dir que en moments de crisi no es pot pensar en ecologia sense donar opció a estudiar alternatives d’economia verda per a solucionar la greu situació econòmica d’aquest ajuntament”.
 
Publicacions digitals: