EPDA 6-19 jul
Article de la portaveu municipal de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, publicat en el diari El Periódico de Aquí (de data 6-19 juliol de 2012).

 
Les estratègies utilitzades pel sr. Agustí, imposades al seu equip de govern, freguen el mal gust i no causen cap desviament d’atenció.
 
En el ple de maig va voler “fer reflexionar a l’oposició” i “demanar la nostra col·laboració”. Sembla ser que ens portem mal i el càstig ha estat que ningú del PP parlara. Actitud habitual en part de la bancada, amb alguna excepció.
 
També ha donat aire a eixe vers que tantes vegades diuen li ha perjudicat. Parlava que els polítics ens hem guanyat la dolenta fama a la força. Aquesta afirmació és efectuar un fals acte de penediment que no es correspon amb l’opacitat de la seua gestió diària, les seues falses promeses i els seus enganys a la ciutadania. Perquè, efectivament, mala fama tenen els qui deuen a les farmàcies 18 mesos de deute de l’ajuda a famílies en lactància artificial, i que amb la seua majoria han retirat en el ple de maig; i mala fama té un ajuntament del PP que deu 36.000.000 d’euros.
 
També ha dit que s’havia d’implicar a la ciutadania per a eixir de la crisi. Es refereix al menyspreu que el seu govern té cap a la Participació Ciutadana i tots els seus mecanismes? Cal recordar-li la crida d’atenció del Síndic de Greuges sobre el menyspreu que el PP, amb el sr. Agustí al capdavant, està fent a Paterna, deixant morir aquest mecanisme d’implicació de la societat civil en les decisions polítiques?
 
Ells s’hauran guanyat la mala fama: sense respondre a les preguntes, incomplint les seues pròpies promeses, tirant amb pólvora de rei amb els diners públics, fins i tot iniciada ja la crisi. Precisament l’alcalde de Paterna, que s’autodenominava “visionari” perquè havia detectat la crisi i havia pres mesures, mantenint la “teoria de l’eficàcia i l’eficiència”, i presumint d’un superàvit inexistent. No s’adóna que parlar d’autocrítica és contradictori amb la seua manera d’actuar?
 
Aquesta “suposada” col·laboració que ens demana, passa per actituds molt clares. Estaria bé enterar-nos per vostè d’assumptes importants d’interès municipal, sense acudir a una roda de premsa gràcies a filtracions: com la de l’anunci de l’anul·lació d’una permuta de 2005 en relació a Siro; o que ens contara el seu viatge a Xina. També estaria bé que s’haguera mirat els nostres pressupostos alternatius, i que ens haguera rebut quan l’hi demanàrem… (Anul·là la cita minuts abans…).
 
Vostès castiguen la ciutadania ple si ple també,  amb “colps d’efecte”. Fan “pantomima” i “chirigota”. I així mai podrem caminar junts. Primer perquè el seu concepte de junts no és el mateix que el nostre: ens demostra sovint el menyspreu cap a l’oposició. I en segon lloc, perquè la seua direcció és opaca, plena de sensacionalismes i sense millorar el dia a dia dels nostres veïns. Els càstigs són sempre el fracàs del diàleg i del consens. Ja li ho digué “la seua amiga” en el ple: “consulte-ho amb el coixí”.