La formació exigeix responsabilitats a la gerent i al alcalde-president del Consell d’Administració

Compromís per Paterna considera que, “la situació d’insolvència econòmica que porta a l’empresa municipal Sumpa a demanar el concurs d’acreedors, tindrà una conseqüència immediata: hipotecar el futur i la viabilitat econòmica del consistori. I tot per la mala gestió dels governants locals del Partit Popular i el malbaratament que s’ha fet durant els últims cinc anys. Per a Compromís és molt preocupant que l’ajuntament es convertisca en el ‘pagano’ de la fallida de Sumpa”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “ja fa temps que estem assistint, com a convidats de pedra, a la mort anunciada de Sumpa. I hui ja s’ha fet pública, al Consell d’Administració, amb l’anunci de l’inici del procés del concurs d’acreedors. Sabem que a causa de la negativa d’un banc, l’empresa municipal ha acabat així. I ara si ha de negociar, precisament amb els bancs, una eixida a la seua nefasta situació el problema s’agreujarà. Perquè, quin serà el banc valent que accepte un aval de l’Ajuntament?”.

La regidora Loles Ripoll destaca que “la mala gestió del PP i fer despeses com els 80.000 euros en concerts de festes o el leasing per a l’edifici en el Parc Tecnològic, són algunes mostres del desficaci i la irresponsabilitat del govern municipal. Precisament, en quant al leasing, Compromís va oposar-se front als vots a favor del PP i del PSOE”.

A més, “Sumpa també s’ha encarregat de comprar parcel·les municipals, moltes sense executar, a demanda de l’ajuntament quan a Agustí li ha interessat disposar d’ingressos per a fer i desfer. Mentres, augmentava el deute de Sumpa amb les conseqüències ja conegudes”.

“Per si tot això no fora prou, des de l’arribada d’Agustí a l’alcaldia s’ha externalitzat el secretari del Consell d’Administració de Sumpa, per contractar a Broseta Abogados per quantitats desorbitades, una despesa totalment evitable. I ara resulta que Broseta dimiteix d’aquesta secretaria i també és un dels acreedors”.

“Per tot açò, des de Compromís hem demanat per escrit tots els exercicis comptables de Sumpa, des de 2007 fins a 2012, per a que ens donen una complida informació sobre els deutes que vé arrossegant l’empresa, així com la relació dels bancs que són acreedors i la garantia que tenen per a cobrar. És a dir, si respón del deute l’Ajuntament. I exigim que tant la gerent de Sumpa, Carmen Martínez Reig, com el president del Consell d’Administració, Lorenzo Agustí, assumisquen la seua responsabilitat en la fallida d’aquesta empresa municipal”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, HORTANOTICIAS, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, CRÓNICA PATERNERA, LEVANTE-EMV (27 juliol), LEVANTE-EMV (26 juliol)