La formació denuncia que unflar els ingressos per una recaptació d’IBI, que avancem no serà real, és convertir l’economia municipal en ciència ficció

LEVANTE-EMV (10 agost)

Compromís per Paterna considera molt greu que el regidor d’Hisenda, Manuel Palma, “es limite a signar una providència per a fer un adjust del pressupost i a continuació desaparega del mapa. Això evidència la seua irresponsabilitat davant els comptes municipals i deixa clar que ell és el responsable del deteriorament de les arques del consistori perquè és del tot incapaç per a dur a terme els seus primers pressupostos, modificats mes sí mes també. Amb l’últim retall de 5,2 milions d’euros en despeses. Per tot això, la seua dimissió és l’única eixida que té Manuel Palma”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, afirma que “dubtem de la seua capacitat com a gestor econòmic i regidor d’Hisenda. I cal que li recordem aquelles declaracions que va fer dient allò de ‘hay políticos que gestionan nuestro presupuesto con ligereza y que con su patrimonio personal son mucho más diligentes’, paraules que hui són el seu retrat més fidel”.

Ripoll afegeix que, “amb la conjuntura econòmica actual, unflar els pressupostos municipals amb ingressos ficticis de la contribució o IBI és fer de l’economia municipal ciència ficció. I Palma podria passar del Nobel econòmic al de literatura, ja que havia previst al voltant dels 25 milions d’euros en recaptació de l’IBI quan el deute tributari segons el padró està més a prop dels 23 milions. Què passa amb eixos 2 milions de diferència entre la realitat i eixe best-seller que es diu ‘Pressupost Municipal 2012’?”.

La regidora també assenyala que “Palma va dir que ‘si algún día se dedicaba a la política, se perdería un buen empresario y se ganaría un mal político’, raó per la qual des de Compromís el convidem a que reconega que és un mal polític fent efectiva la seua dimissió com a regidor”.

“Compromís ja va dir en desembre que el pressupost municipal de 2012 era irrealitzable, i tornàrem a insistir en el mateix aspecte quan fa quatre dies  es donà a conéixer la liquidació de 2011. I com sempre, per la mala gestió, la ineficàcia i la ineficiència, ara cal fer a correcuita una minoració de despeses que una vegada més es traduirà en retalls en serveis municipals i socials”.

“D’haver fet cas a Compromís amb la seua proposta alternativa de comptes municipals, d’altra manera haurien anat les coses. I no hem d’oblidar que el futur és prou negre amb el procés encetat del concurs d’acreedors en Sumpa. El regidor d’Hisenda i l’alcalde s’han imaginat ja el panorama que ens vindrà al damunt quan coincidisca la fi del periode de carència del crèdit ICO amb l’esclat del concurs d’acreedors? Pel bé de tots haurien d’estar pensant en la solució econòmica a eixa situació que cada vegada està més a prop”.

“El canvi sembla més que necessari: el senyor Palma és un fracàs com a polític responsable de la hisenda local de Paterna. Però el recanvi no està gens clar perquè no trobem en l’equip de govern a qui el puga substituir, amb la capacitat necessària per assumir eixa responsabilitat en les actuals circumstàncies”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÓDICO DE AQUÍ, CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ