La formació col·laborarà activament en la campanya d’arreplegada de sigantures encetada pels alumnes de l’EPA

LEVANTE-EMV (13 setembre)

Compromís per Paterna, després d’estar aquest matí a la concentració que els alumnes de l’Escola d’Adults (EPA) de Paterna han fet a les portes de la seu central en els Grups de la Mercè, considera que “amb amb els retalls tan dràstics que suposen el tancament dels centres de Santa Rita, la Coma i la Canyada, a més de la reducció d’horaris i professorat, el Partit Popular està acabant amb les il·lusions de moltes persones que en el seu moment no pogueren estudiar i que ara podien fer-ho en l’EPA. Clarament, el PP està tancant les portes de l’alfabetització als adults en el municipi”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “com ja denunciàrem divendres passat, tot això és un desgavell perquè estem parlant d’unes 400 persones que deixen de tindre accés a poder llegir i escriure, o traure’s el graduat, aprendre valencià…; parlem que el consistori no s’estalvia res eliminant professorat perquè eixes persones es reubicaran en l’ajuntament perquè són funcionaris; parlem que les inscripcions per a l’EPA han pujat dels 10 als 30 euros, és a dir, un 300%, amb la qual cosa el consistori fa ‘plin-caixa’”.

“Considerem que hem d’estar al costat de les persones que demanen un servei públic tan bàsic com l’ensenyament. Per això anem a col·laborar activament en la campanya d’arreplegada de signatures encetada pels alumnes de l’EPA, per tal que no es reduïsca ni el professorat ni l’oferta educativa. I també estarem pendents del resultat de la reunió que tindran els usuaris damnificats amb l’alcalde per a parlar d’aquestes retallades”.

D’altra banda, Juanma Ramón subratlla que divendres passat “presentàrem per registre d’entrada una pregunta adreçada al regidor d’Educació, Ignacio Gabarda, per a conéixer la situació actual de l’EPA a Paterna. Han passat uns dies i només hem rebut el silenci. Tan difícil era que ens donara el quadre d’horaris i assignatures que tenen en els Grups de la Mercè a disposició dels interessats en matricular-se? Què amaga Gabarda?”.

“Compromís sempre ha donat alternatives per a evitar retallades en els serveis públics indispensables, i per a que aquestos mantinguen una qualitat mínima. Així, oferírem el nostre pressupost alternatiu a Lorenzo Agustí, sense que s’haja dignat ni a rebre’ns per a comentar-lo. El seu estil és el de la tissora i ho demostra llevant sis mestres, quan si fera cas del nostre pressupost alternatiu no caldria retallar en educació i, fins i tot, al passar els quatre anys de legislatura el consistori tindria superàvit. Però no volen aplicar polítiques amb trellat que pensen en el ben comú de la ciutadania”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ