La formació denuncia que l’administració valenciana deu 1.400.00 euros al centre ubicat en el municipi

LEVANTE-EMV (14 setembre)

Compromís per Paterna presenta al ple de setembre una moció perquè “el consistori del municipi assumisca el paper que li toca davant les justes reivindicacions del Patronat Francisco Esteve, per a que actue amb contundència i com a intermediari davant les conselleries de Benestar Social i Educació, ja que assistim a un abandó de funcions d’un govern autonòmic que, a més a més, s’amaga darrere un llenguatge de caritat en comptes d’un de drets”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “el nostre objectiu és que l’ajuntament done el suport que cal al Francisco Esteve i exigisca a la Generalitat Valenciana que engegue els mecanismes convenients, perquè es resolga la situació d’impagaments que arrossega el dit centre”.

Segons explica Juanma Ramón, la Conselleria de Benestar Social “encara no ha pagat res de 2012 i sabem que la nova política de la Directora General de Benestar Social, Pilar Collado, planteja fórmules absurdes quant a les subvencions, que provocaran que es retallen entre un 30–40 per cent. D’altra banda, la Conselleria d’Educació només ha abonat el primer trimestre de 2012, i no se sap quan pensa abonar la resta”.

“Són més de huit mesos sense rebre cap subvenció pública al Francisco Esteve, on els cent treballadors, que porten tres mesos sense cobrar, continuen treballant i donant una atenció de qualitat als més de 200 usuaris. Però la situació va a pitjor per a l’empresa, ja que travessen un moment molt crític perquè estem parlant que l’administració li adeuta 1.400.000 euros i es troben amb que no tenen ni per a comprar material escolar”, afegeix.

“Aquest panorama negre en el sector de la discapacitat a Paterna és el mateix que hi ha a la resta del territori valencià, mostrant una situació d’absoluta indigència on perilla la seua viabilitat, ja que el sector aposta per la qualitat i una atenció digna als usuaris mentre l’administració pública del Partit Popular sembla que vol que estos centres funcionen com  ‘aparcadors’ de persones discapacitades. Són 30 centres en total els que patixen la mateixa situació que el Patronat. I és intolerable que els retalls castiguen a les famílies que necessiten aquestos centres, i que ara siguen ells qui els mantinguen. Estem tornant a l’Edat Mitjana amb les actuals polítiques socials del PP, creant una divisió entre famílies de primera i de segona”.

Per això, des de Compromís per Paterna “proposem que l’Ajuntament inste al Consell a que, de comú acord amb les entitats del sector d’atenció a la discapacitat, s’establisca una forma de finançament estable i suficient, que permeta el manteniment i el normal funcionament dels centres, serveis i programes d’atenció a les persones amb discapacitat, i la consolidació i millora dels estàndars de qualitat que, amb gran esforç de familiars i treballadors fins ara s’han aconseguit”.

A més a més “el grup parlamentari de Compromís en les Corts coneix la dramàtica situació del Patronat Francisco Esteve i està treballant en accions per a demanar explicacions sobre els impagaments, com per exemple convidar a una compareixença en les Corts a la directora general, Pilar Collado”, conclou l’edil Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, CRÓNICA PATERNERA