LEVANTE-EMV (29 setembre)

La formació critica la desatenció de PSOE i EU en la dolenta situació de l’empresa municipal

Compromís per Paterna “posem el crit en el cel després de saber que l’empresa municipal Sumpa, que està iniciant el procés per a entrar en concurs d’acreedors, tot i la ruïna a la qual l’ha portat el PP, ara pensa gastar-se 600.000 euros contractant una empresa d’advocats que els porte dit concurs. Com pot plantejar-se aquesta despesa quan no té ni per a pagar indemnitzacions als treballadors?”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “ara que Broseta és un acreedor més de Sumpa i que ja no dóna serveis, resulta que s’ha contractat a una persona perquè preste la funció de secretària, una contractació laboral externa que torna a ferir les enfonsades finances de la societat municipal i un altre contracte del qual no ens han donat informació sobre la despesa que suposarà a l’empresa municipal arruïnada. A això s’afegeix que Sumpa ha de readmetre a algun treballador i pagar indemnitzacions, diners que no sabem d’on pensa traure perquè la venda de pisos no es meneja”.

Així, “la trajectòria vital de Sumpa és un viatge sense retorn cap a la desfeta més absoluta. Un panorama al qual s’afegeix que, a més de l’habitual actitud de malbaratament del Partit Popular, tant el PSOE com EU estan fent un abandó total de la seua tasca fiscalitzadora, sense ni aparéixer pels Consells d’Administració. Crida molt l’atenció que només estiguera front al PP present a l’última reunió el nostre conseller, qui no cobra les dietes per assistència des que Compromís va renunciar oficialment a les dietes ara fa més d’un any”.

Ramón afegeix que “Paterna acabarà convertint-se en un erial, on mentre hi ha famílies que passen fam i necessitat, l’alcalde es planteja contractes de 600.000 euros per a que assessories jurídiques externes traguen de la ruïna on ells han abocat a la Sumpa. Tot en un seguit d’actuacions i arguments que demostren la seua gestió irresponsable al poble, a l’ajuntament i a les empreses municipals”.

“Una gestió a més opaca i obscura, sense respondre a les preguntes que com a oposició li fem. Precisament ell mateix va assegurar-nos que  donaria resposta a les preguntes de Compromís sobre l’històric de la comptabilitat, sobre les compra-vendes de parcel·les i sobre les despeses en contractes externs amb adjudicació directa i digital, però a l’últim consell d’administració celebrat, ni una resposta ni mitja. Situació més opaca i esperpéntica encara quan ens demanen que aprovem l’acta de l’últim Consell d’Administració, sense tindre accés a la mateixa”.

Des de Compromís per Paterna “exigim una gestió responsable i transparència. Tenim dret a conèixer en què es gasten els nostres diners. Que es deixen de fer contractacions externes per a tasques que poden fer-se amb les persones que treballen a Sumpa, com a ara la secretària. I que no fixen una despesa tan elevada per a cotractar advocats, perquè ells han de ser els primers que cobren i després tota la llista d’acreedors. En resum, Lorenzo Agustí no pot justificar aquesta contractació per la ruïna de Sumpa, quan ell és qui l’ha abocat al desastre. Pareix que esta jugant amb els diners de tots com si estiguera en una partida de Monopoly”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, CRÓNICA PATERNERA, LAS PROVINCIAS, QUÈ!, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PATERNA BIZ