La formació critica la desatenció continuada de l’equip de govern i alerta de la irreversibiltat dels danys produïts per l’aigua caiguda

Compromís per Paterna manifesta la seua “inquietud davant el nou aspecte que presenta la Vila Romana del municipi, plena de fang i aigua sense que ningú dels regidors del PP mostre cap intenció de posar solució a la desfeta continua que pateix aquesta part del patrimoni local, i que ara ha empitjorat per les pluges del passat divendres”.

LAS PROVINCIAS (3 octubre)

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “la desatenció continuada de l’equip de govern cap a les restes d’aquest jaciment romà està provocant que cada vegada hi haja menys per a conservar i protegir. Tot apunta que l’aigua caiguda podria fer que la mala conservació del jaciment en la parcel·la municipal patira danys irreversibles”.

Des de Compromís “hem traslladat a l’equip de govern, en nombroses ocasions, la nostra preocupació per la falta de mesures que pogueren previndre un agreujament de les condicions en que es troba la Vila Romana. Però de moment no han dut a terme cap intervenció. Si la regidora de Cultura, Elena Martínez, pensa que protegir el patrimoni és demanar un pressupost i ja està, podem posar-se a tremolar amb tots els béns que hi ha a Paterna”.

LEVANTE-EMV (3 octubre)

A més a més, “tampoc sabem l’estat en què es trobarà tota la part que si que s’ha excavat de la Vila i que estava tapada amb plàstics al soterrani de les finques. Desconeguem si s’ha inundat, si les pedres s’han desclassificat… Tot això pot fer impossible una posterior reconstrucció de la Vila Romana si és que en algun moment arribem a veure la musealització d’aquest jaciment”.

Per tot això, “volem que el departament que dirigeix la regidora Martínez faça un informe on es valore l’estat actual de la Vila Romana, si hi ha hagut molta desfeta, i quant pot costar la neteja de les restes i la seua conservació. Informe on també ha de participar l’arqueòleg municipal com a expert local en la matèria”, conclou la regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PATERNA BIZ, HORTANOTICIAS, CRÓNICA PATERNERA, LAS PROVINCIAS, EL PUNT