La formació demana una comissió per a conéixer l’operativitat dels nous col·lectors i acordar solucions

Compromís per Paterna acusa Agustí de no prioritzar i malbaratar 1.139.867€ en el projecte de soterrament de la línia 1

Compromís per Paterna ha sol·licitat hui a l’alcalde la creació d’una comissió o mesa de treball “per tal que s’analitzen les causes que han provocat que els sistemes d’evacuació d’aigües en el municipi no hagen funcionat com calia, i que s’hagen viscut situacions de vertader caos per la força de l’aigua. A més a més, volem que dels resultats d’aquesta comissió es done complida informació a la ciutadania, mitjançant el Consell de Participació Ciutadana”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “amb la participació dels tècnics corresponents i de tots els grups municipals, aquesta comissió ha d’enumerar i avaluar econòmicament els danys; concretar les causes i/o conseqüències dels danys causats; explicar com es va aplicar el Pla d’Emergències municipal la nit del passat 29 de setembre; explicar si s’havien adoptat mesures de preemergència davant una possible situació com la que es va patir; fer una avaluació del funcionament de la xarxa de clavegueram, dels punts negres i donar propostes de millora”.

“A més a més, la comissió també haurà de detallar les mesures d’actuació a curt i mig termini per a resoldre els danys i evitar, ara que estem en temporada de pluges, que es tornen a repetir situacions com les ocorregudes durant l’últim cap de setmana”, comenta.

“Moltes persones que hi viuen a llocs molt afectats, com la Canyada, ens han traslladat la seua indignació i els dubtes sobre les noves infraestructures. Perquè ha quedat en evidència  la insuficient capacitat d’aquestes després de veure 7ó 8 cotxes navegant pel Barranc del Rubio”.

En aquest sentit, l’edil de Compromís pregunta per “l’obra de canalització que hauria d’haver desaiguat les pluvials de la conca formada per la zona verda al costat de la carretera de Pla del Pou, fins l’aparcament del col·legi britànic, junt al carrer 232. Ahí una claveguera d’eixe carrer va entrar en càrrega i el va convertir en un riu d’aigua de pluja, inundant molts garatges dels adosats que hi ha. Ni pla Zapatero ni pla des-Confiança: mala gestió, pocs recursos per a la prevenció, neteja i renovació dels col·lectors existents durant els darrers anys i mal aprofitament dels diners per a dotar a Paterna d’un sistema d’evacuació d’aigües òptim i que evitara la desfeta viscuda. Recordem que els polítics treballen per a la ciutadania i que s’ha de prioritzar, a l’hora de decidir, en allò que siga un bé per al conjunt de ciutadans de Paterna. Agustí va decidir gastar-se 1.139.867 euros al projecte de soterrament del metro i tirar les grades del Gerardo Salvador quan ara és evident que va malbaratar eixos diners i era més important destinar-los a la xarxa de sanejament del poble”.

Segons Juanma Ramón, “els col·lectors han estat incapaços d’absorbir l’aigua d’aquesta conca. I volem saber si ha sigut per la falta de neteja, perquè el diàmetre era insuficient o què ha passat. De moment, els veïns veuran l’aigua acumulada durant uns quants dies, amb una indignació molt comprensible i que compartim, donat que se’ls va vendre el col·lector com la solució meravellosa als vells problemes d’inundacions. Igual que ha passat amb les rodalies del carrer Crist de la Fe, molt afectada una zona on fins fa quatre dies estaven fent els treballs del nou col·lector. Malauradament ha quedat clar que ha sigut insuficient, i que l’aigua tardarà en evacuar-se”.

“Volem saber el perquè real del que ha passat, sense que se’ns amague cap informació. Saber que li costarà al municipi que tot torne a estar com la vespra de la pluja torrencial. I demanem responsabilitats, que siguen assumides amb totes les conseqüències per qui corresponga”, conclou el regidor Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA