La formació critica que l’equip de govern menysprea els mecanismes de participació ciutadana ja existents

Compromís per Paterna qualifica de “pantomima la Mesa de Treball sobre els pressupostos municipals per a 2013 feta aquest matí, el segon capítol del show dels comptes públics al qual el Partit Popular ens vol acostumar, demostrant que això de la participació ciutadana queda molt bonic al paper però a l’hora de la veritat ells no es creuen”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, subratlla que “amb la no-reunió dels pressupostos el Partit Popular ha menyspreat tots els mecanismes de participació ciutadana que hi ha al municipi, perquè al final ha resultat que la cita era només per a constituir la Mesa o quasi podem dir ‘mini-Consell de Participació Ciutadana’ on, al mateix temps i de manera surrealista, han demanat propostes als assistents, quan alguns dels presents encara no tenien tot el material pressupostari”.

Per a Ramón la convocatòria “ha estat un fracàs, perquè de les nou Juntes de Barri que hi ha a Paterna només han anat dos; i dels nou Consells Sectorials només hi havia uno. És a dir, 3 de 18, un èxit per al PP. S’ha fet malintencionadament perquè, primer, dita convocatòria que com ja hem dit era en realitat un Consell de Participació Ciutadana, no s’ha enviat com a tal provocant que moltes entitats veïnals ens preguntaren si podien participar o no; i segon, s’ha convocat a les 14 hores de dimecres, quan moltes persones encara estan treballant, evitant així que puga participar més gent”. 

“El PP ha fet una pantomima, incomplint la carta de Participació Ciutadana, fent el contrari d’allò que el mateix alcalde va prometre: convidar a tots els veïns. I hui ha quedat demostrat que la representació veïnal no estava i que el regidor d’Hisenda, Manuel Palma, tampoc ha aparegut i no ens han assegurat que vaja a estar en futures reunions. Com s’entén això? Què estan fent? La resposta és senzilla: començar la casa pel sostre, sense buscar solucions i/o millores a la situació econòmica del poble”.

“L’espectacle de la jornada de hui, on des del principi el regidor Vicente Sales ha sigut contundent dient que no anava a haver debat pressupostari, quan tots hem anat amb ganes de participar, deixa claríssim que el PP evita a tota costa que la ciutadania es manifeste en contra  de la pujada d’impostos, del malbaratament, la mala gestió i la nul·la inversió als barris. Hem de recordar que encara hi ha moltes actuacions pendents dels famosos pressupostos participatius”.

“Aquesta manera d’actuar, amb dos cares, l’amable i la dolenta, convocant a totes les entitats primer i després sense permetre un accés obert dels col·lectius veïnals a la reunió de hui, torna a traure les vertaderes intencions del PP a Paterna: fer i desfer amb els diners de tots i carregar-se la ja maltreta participació ciutadana”. 

Així, davant aquest panorama “el pròxim dijous 25 d’octubre, a les 20 hores, en el Teatre Capri convoquem a la ciutadania i a les associacions de Paterna a una sessió de treball sobre els pressupostos municipals, per tal d’explicar les mentides del PP i donar una proposta alternativa de comptes municipals, elaborada per Compromís per Paterna, oferint més serveis sense pagar més impostos”, conclou el regidor, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, CRÓNICA PATERNERA