La formació critica que la llista d’espera en serveis socials per a valorar els casos és de dos mesos i exigeix una diagnosi urgent de la pobresa a Paterna

Compromís per Paterna denuncia que “el Partit Popular fa gala de la seua hipocresia rebutjant el banc d’aliments municipal que va proposar la nostra formació i donant almoines a d’altres privats, sense solucionar el problema de moltíssimes famílies amb els aliments al poble”. 

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “ens hem trobat al carrer amb cartells on l’ajuntament patrocina i col·labora en la recollida d’aliments amb una associació privada, dies després del ple de setembre on va rebutjar la nostra proposta de banc d’aliments municipal. Quina és la moral del PP que diu que no a una iniciativa pública, mentres es dedica a donar almoines a bancs d’aliments privats?”. 

La regidora assenyala que “hui, Dia Mundial dels Aliments, haguera estat una bona ocassió perquè el consistori es pronunciara. Però no sols no diu res, sinó que a més a més també posa entrebancs en el departament de serveis socials en l’atenció a la ciutadania, ja que sabem que durant tot l’any està donant-se cita a dos mesos vista a les persones que volen que se’ls valore la seua situació per tal de rebre ajuda municipal. S’ha de solucionar aquest problema i fer la diagnosi que ens permeta actuar. I no anar d’amagat, com ara sabem que fa el PP a Paterna, donant almoines puntuals a determinades associacions en comptes de pensar en el conjunt de la ciutadania i solucionar el problema”.

En este sentit, Ripoll subratlla que “nosaltres no parlem de caritat sino de justícia social. En Compromís, amb la proposta del banc d’aliments volem que cap persona a Paterna passe fam. Però en comptes de recolzar-nos, el PP es dedica a desvirtuar la proposta, a donar almoina a iniciatives privades i a fer una reunió amb entitats on pareix que els polítics estem sometent-les al juí de Nuremberg valorant la seua activitat, quan no és així. El banc d’aliments de Compromís és totalment complementari a la tasca que desenvolupen altres organitzacions establertes al municipi, i en cap moment hem menyspreat el seu treball”. 

“Però sí que qüestionem la tasca que no es cobreix des de l’ajuntament, ja que entenem que és l’administració més propera a la ciutadania i amb una responsabilitat directa, que ha d’apostar per donar serveis públics i de qualitat. A més a més el consistori hauria de plantejar-se que no està fent bé la seua feina quan, d’un temps a aquesta part, estan proliferant entitats privades que suplixen allò que l’administració hauria de fer. Des de Compromís continuarem col·laborant en totes aquelles propostes que milloren la qualitat de vida de la ciutadania, però no renunciarem al banc d’aliments, ja que entenem que és just i, sobretot, viable”, conclou la regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA, EL PUNT