La formació presenta també enguany un pressupost alternatiu que evita la pujada d’impostos i prima les inversions en serveis socials

LEVANTE-EMV (16 octubre)

Compromís per Paterna considera que el Partit Popular “continua amb la seua mala gestió amb els pressupostos 2013, ja que no sols torna a pujar la contribució, un huit per cent, sinó que a més a més ha augmentat la partida de màrquetin i autobombo i retalla en competències pròpies com policia, emergències, neteja i manteniment. És a dir, que l’alcalde s’estima més tindre un poble insegur, brut i sense serveis però vol que entre tots li paguem campanyes d’imatge, que ens costaran 280.000 euros en màrquetin o 165.000 euros en un pla de mitjans”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’alcalde del PP deixa ferides de mort les competències pròpies de l’ajuntament, potser amb intenció de futures privatitzacions. Així, la neteja viària cau un 22 per cent; el mateniment de les vies públiques, un 70 per cent, quan després del temporal de setembre són més que evidents les reparacions dels danys en les infraestructures viàries; i en quant a la policia i les emergències, la davallada és d’un 39 per cent, que malauradament explica el perquè quan hi ha una emergència no es pot amb ella ni es reparen les seues infraestructures operatives, cas de la centraleta de la policia”.

Segons Ramón, “no podem quedar-nos quiets davant sentències de l’equip de govern com que ‘la caída en la recaudación por obras, este año, es la que motiva la completa eliminación de las competencias impropias’, ja que ni tan sols és cert el que diuen: mantenen serveis impropis perquè els convé, i suprimeixen d’altres per la seua falta de sensibilitat política. I així és com ells mateixos es gasten l’exemple de la privatització dels serveis esportius i l’enllumenat municipal, que són competències municipals o pròpies”.

Per tot això, “Compromís també presenta enguany un pressupost alternatiu plenament legal i que aposta pel manteniment o congelació de la contribució als valors actuals; incrementa les partides socials en dos milions per a finançar menjadors socials, un banc d’aliments i d’altres programes socials essencials; i augmenta un milió la partida per a la reparació immediata de les infraestructures municipals afectades i l’estudi i inici d’aquelles que falten en quant a pluvials, dins d’un pla d’execució plurianual. I com estem a favor de la participació de tota la ciutadania, convocarem una reunió-xarrada per a presentar-lo al poble de Paterna”.

“Aquest pressupost alternatiu, que continua en la línia del presentat per la nostra formació en l’exercici 2011, també el presentarem a la Junta de Govern Local, a la resta de partits amb representació municipal i també als que no la tenen, i a tot el moviment veïnal de Paterna”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ