JUANMA RAMÓN: “DEL DIVENDRES A HUI LORENZO AGUSTÍ HA PERDUT 4 MILIONS DE SUPERÀVIT A PATERNA”

La formació denuncia la improvisació del PP que presenta al ple un pressupost diferent al presentat als veïns i oposició

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, denuncia que “del divendres a hui Lorenzo Agustí ha perdut quatre milions de superàvit a Paterna. I és que en l’Ajuntament de Paterna estem assistint a un espectacle sense precedents, un espectacle de funambulisme econòmic, un altre exercici d’opacitat ben orquestrat, on el superàvit municipal apareix i desapareix d’un dia a una altre, quan estem a punt de passar l’aprovació inicial dels pressupostos pel ple demà”.

Ramón explica que “l’espectacle comença quan el senyor Agustí anuncià el passat agost que estaven treballant ja en el pressupost de 2013, oferint posteriorment la participació dels veïns, i ara és la data que amb totes les preses i corregudes, el PP porta el pressupost al Ple d’octubre, sense participació ciutadana i canviant els numeros dia si i dia també”.

“Lorenzo Agustí va prometre als veïns una Mesa de Treball de pressupostos, la qual després de la constitució es troba en que s’aprovaran els comptes municipals sense cap aportació d’aquesta Mesa, confirmant la sensació de paripé que ja va manifestar Compromís”. El regidor assenyala que “el procés s’inicia amb una proposta, anunciada als veïns i presentada a la No-Mesa de Treball, que contava amb 7 milions de superàvit el 2013”.

Aquesta proposta va ser dictaminada en la Comissió Extraordinària i Urgent, “convocada amb 20 minuts de marge a l’oposició, amb tots els vots a favor del PP, tot i les advertències de Compromís i la falta de documentació, per exemple els comptes de les empreses municipals GESPA i SUMPA, aquesta ultima en concurs de creditors”.

“Però la sorpresa rau quan descobrim que la proposta que el PP porta al ple de demà és diferent. Han recalculat el pressupost i hem perdut 4 milions d’eixos 7 de superàvit, situant el pressupost “final” per al 2013 amb un superàvit de 3 milions d’euros. L’operació resulta d’eliminar 3 milions d’ingresosdels quals dos milions són d’ingressos directes i s’augmenta 800.000 euros en la despesa. Una modificació sustancial al pressupost que el PP s’ha autodictaminat favorablement”.

Per a Ramón, “aquest és un altre atemptat a la participació ciutadana de Paterna. El PP canvia les regles del joc segons se li antoixa, s’ha llevat la ‘careta’, tot allò que va prometre sobre la transparència i la participació i tot el paripé de la Mesa de Treball s’ha desmuntat. Tot gràcies a les maniobres de funanbulisme i opacitat que tanca les portes a la participació dels veïns, a la tasca fiscalitzadora i a les propostes de l’oposició. Una vegada més el PP i el seu autoritarisme aprovaran els pressupostos municipals sense donar la possibilitat a ningú de col·laborar, més enllà de les al·legacions que, com a norma, seràn desestimades”.

Però “el surrealisme aplega al sumum quan el dia abans de l’aprovació del pressupost municipal, hem rebut una providència del Tinent d’Alcalde, Vicent Sales,  comunicant que el termini per a fer propostes al pressupost finalitzarà el 30 de novembre, un mes després que ells hagen aprovat el pressupost al Ple i 15 dies després que finalitze el periode d’al·legacions establit legalment”.

“Exigirem al PP que no aprove el pressupost al Ple d’octubre i recapacite sobre les seues formes, permetent la participació dels veïns. En cas contrari, tornarà a ser com l’any passat, un insult a la participació ciutadana i a la nostra intel·ligència”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PERIÒDIC

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *