La formació, que critica que el consistori no té diners ni per a noves infraestructures ni per a reparacions, recorda que al seu pressupost alternatiu el manteniment dels carrers augmenta un 60%

Compromís per Paterna qualifica com a “burla cap a la ciutadania l’actitud de l’alcalde, Lorenzo Agustí, que anuncia grans projectes d’inversions en infraestructures per al municipi quan la realitat és una altra ben diferent. Al nou pressupost, aprovat en octubre, no hi ha diners per a reparar els danys de la pluja de setembre i, pitjor encara, la inversió en el manteniment dels carrers ha baixat un 70%. Això vol dir que la situació resultant és que el consistori no té recursos per a afrontar qualsevol eventualitat climatológica adversa. Una situació que s’agreuja perquè ni Generalitat ni Estat espanyol no han consignat diners als seus pressupostos acabats d’aprovar”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, subratlla que “és absurd que tenint temps per a incloure una partida o diners que pal·lien els desperfectes de les pluges del 28 de setembre, Agustí i el seu equip del PP no es prenguen la molèstia de fer-ho. I, malgrat aprovar la nostra moció, no han dotat al pressupost municipal de partides per a donar solució a la llarga llista de problemes patits a Paterna per l’aigua. Però el pressupost de Compromís per Paterna si que ho contempla, augmentant la partida de reparacions i manteniment de carrers en un 60%”.

El pressupost de 2013, “aprovat pel PP i esmenat per ells abans d’autoaprovar-lo, només té com a única inversió contemplada aquèlla a la qual està obligat el consistori per a poder atendre els pagaments de les expropiacions, que han de vindre i que en 2012 suposen 10 milions d’euros que, probablement, no es pagaran del tot i que esguitaran els comptes de l’any pròxim”.

“I per a colmo de tot, Agustí es reuneix amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a acordar que altres administracions facen obres, com la canalització del Barranc de la Font per Santa Rita, administracions que no tenen diners ni competències. Una situació rocambolesca que ja és habitual”.

“També és lamentable fer un espectacle mediàtic amb assumptes com el del soterrament del metro o el tramvia a Alborgí, quan no hi ha diners i quan FGV està travessant una situació econòmica dolenta. És la política del PParipé, amb molta foto a la premsa i res de forment. La raó: que no tenen ni un gallet per a gastar a Paterna per la seua pèssima gestió”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA, EL PUNT