La formació critica que el consistori aplique una política de caritat mal entesa obviant la justícia social

Compromís per Paterna considera que “amb les llargues cúes, que aquest matí s’han vist davant el local d’una entitat que ha repartit aliments a famílies del poble, queda prou clar que el consistori segueix sense saber quin és l’estat actual de la pobresa al municipi. Oficialment el PP reconeix 2.000 famílies que necessiten ajudes d’emergència, però no sabem quantes més hi ha que estan en l’anonimat. Raó per la qual una diagnosi a fons és més que urgent i el PP l’havia d’haver fet ja, evitant així el mal costum que té de fer política de caritat mal entesa i obviant la justícia social”.

“Des de l’entrada de Lorenzo Agustí a l’Ajuntament de Paterna, aquest es gasta més de 500.000 euros a l’any en ajudes d’emergència, optant per allò més fàcil, en lloc d’invertir en projectes de prevenció que eviten que la gent necessite aquestes ajudes. La situació que es viu a Paterna, amb moltíssimes famílies en situació de risc però sense saber el numero real i exacte, demostra el fracàs més absolut del PP en la prevenció”.

Per a la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, “el greu problema al qual s’enfronta l’equip de govern de Lorenzo Agustí és que no sap com donar solució a les greus situacions de la ciutadania de Paterna, mirant cap a un altre costat i deixant que entitats com la que aquest matí ha repartit aliments enfronten un problema que també és un problema polític i dels regidors del PP”.

“Ahir ens felicitàvem que la regidora de Benestar Social, Sara Álvaro, s’haja compromés a demanar a l’alcalde més diners per a la despesa en promoció social. Però després del trist panorama vist aquest matí, el poble necessita fets reals a més de compromisos com l’aconseguit ahir”. La regidora Loles Ripoll insisteix que l’ajuntament de Paterna “només pot solucionar el greu problema social que ens envolta donant la cara i implantant solucions viables, com un banc d’aliments municipal o un menjador social”.

Des de Compromís “pensem que el futur són les polítiques socials encaminades a evitar l’ús i abús de les ajudes d’emergència. No entenem les polítiques socials com el ‘siente un pobre a su mesa’, perquè no solucionen res. Insistim en el nostre pressupost alternatiu, que augmenta la inversió en promoció social i en projectes de justicia social, i exigim la realització urgent d’una diagnosi de la pobresa a Paterna”, conclou la portaveu municipal Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA, EL PUNT