La formació ja va alertar en juny de la probable resolució de l’alt tribunal contra l’alcalde

Compromís per Paterna manifesta que, “després de saber que el Tribunal Suprem condemna l’alcalde de Paterna i als veïns que va convéncer a recórrer la taxa del fem de 2006-2007 a pagar 6.000 euros, anem a portar al Tribunal de Comptes tota la documentació per tal que determine si Lorenzo Agustí i els membres de la Junta de Govern Local (JGL) que suspengueren la taxa han comés pressumptament un delicte de responsabilitat comptable, ja que potser la taxa haja prescrit”.

Per a la portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, “l’alcalde va convertir en deutores a moltes persones de Paterna que varen creure la seua promesa que no passava res si no pagaven el fem de 2006. Taxa que el PP també va recomanar que no es pagara perquè ells mateixos dien que era il·legal. Tota aquesta gent ja s’ha convertit en el grup dels ‘damnificats d’Agustí’. I ara a tot això s’afegeix la sentència desfavorable del Tribunal Suprem que també afecta a tots aquells que junt amb Agustí posaren un recurs contra la taxa”.

“Els deliris de l’alcalde han portat al municipi a una situació kafkiana ja que gent del Partit Popular, Lorenzo Agustí i 154 persones més, posaren en 2007 un recurs al TSJ contra l’ajuntament. Les dos sentències del TSJ donen la raó a l’Ajuntament, desestimant el recurs de Lorenzo Agustí, qui després fa un recurs de casació al Tribunal Suprem contra l’Ajuntament del qual ja és alcalde, una maniobra surrealista, amb l’única intenció possible d’allargar la mentida del 2007, que ara se li ha desmuntat”.

“Dels dos possibles finals depenent de la resposta del Suprem, i que ja anunciàvem en juny, ara ens trobem amb que l’ajuntament perd el recurs. Però fins que no ha arribat la resposta que ja coneixem, Agustí, sense fer cap esforç per cobrar la taxa, ha contabilitzat en tots els pressupostos que ha fet, des que és alcalde, eixe 1.700.000 euros que les arques municipals han deixat d’ingressar des de 2006, i tot això sabent que podria ser il·legal no cobrar-la. Per això les preses de cobrar-la en 2012”, afegeix Ripoll.

Així i tot, Agustí “es va cobrir les esquenes perquè sabia que no tenia totes les de guanyar, i el 28 de març de 2012 va llevar la suspensió del cobrament ja que resulta que “no se puede mantener por más tiempo la suspensión de la ejecutividad sin correr el riesgo de que los valores prescriban” i que “Mantener la suspensión provocaría la prescripción de los valores con la responsabilidad que tendría el Ayuntamiento al haber suspendido la acción ejecutiva”.

Des de Compromís “demanem explicacions i que l’alcalde tinga valor de donar la cara davant la ciutadania i assumir la seua responsabilitat. Per això consultarem amb el Tribunal de Comptes perquè resolga sobre si hi ha un pressumpte delicte de responsabilitat comptable d’Agustí i els membres de la JGL que en el seu dia aprovaren la suspensió de la taxa”, conclou la portaveu municipal, Loles Ripoll.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC, CRÓNICA PATERNERA, HORTANOTICIAS, LA VEU DE GANDIA, EL PUNT