La formació posa com a condició prèvia per a sentar-se a parlar la dimissió de l’alcalde, una auditoria econòmica i un termini de negociacions de tots els grups polítics

Compromís per Paterna considera que el ple extraordinari que hui s’ha celebrat al municipi per tal de debatre sobre l’estat de la Vila de Paterna “li ha servit a l’alcalde només per a fer una paròdia. Teatret que ha rematat presentant una proposta, un govern de concentració, per a que entre tots li fem els deures que ell no ha sabut fer: gestionar amb trellat el municipi. Per això, li hem demanat la seua dimissió”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “Lorenzo Agustí hui volia ser el titular en la premsa, amb la seua proposta. Però li hem llançat un órdago amb una esmena, demanant que primer dimitisca, després com alcalde accidental que faça una auditoria econòmica i, a continuació, que s’establisca un termini d’un mes per a estudiar i negociar amb tots els grups, i després ja veurem si ho considerem”.

Loles Ripoll assenyala que “la proposta d’Agustí ens sembla cínica, i demostra que amb la seua majoria absoluta és totalment incapaç de governar. L’alcalde demana ajuda quan nosaltres, des de la nostra tasca com a oposició, hem fet propostes en positiu amb mocions, acords, consens… Perquè la política es treballa en el dia a dia. I damunt encara té la cara de burlar-se de les nostres propostes, menyspreant tot el treball que hi ha darrere”.

Des de Compromís “considerem que el comú denominador per a intentar que l’oposició li votem a favor una intentona com la de hui, no passa dels atacs a l’oferiment general. És una farsa més, un insult als problemes dels veïns de Paterna. I no oblidem que al principi de la legislatura ja ho va intentar, nomenant per decret a tots els portaveus de l’oposició com a regidors de govern, malgrat no haver-ho negociat ni comunicat. Després, tots els portaveus varen renunciar. Tots excepte el portaveu d’Esquerra Unida, qui va continuar sis mesos en el càrrec”.

D’altra banda, “l’alcalde, que s’ha permés tornar a fer-li gracietes al portaveu d’Esquerra Unida mentre ningunejava al portaveu del PSPV, ha intentat dividir una vegada més a l’oposició. Tot com a maniobres per a emmascarar un cicle baix del seu mandat, on no sap cap a on anar amb tanta cortina de fum i tants forats econòmics. I sense passar per alt la creixent contestació que troba al sí del seu partit”.

“Insistim que la proposta del PP assumeix que són incapaços de fer que Paterna tinga un futur. Per a Compromís això ja és motiu suficient per a demanar la dimissió de Lorenzo Agustí, perquè estem convençuts que Paterna eixirà de la crisi malgrat ell i el seu partit”, conclou la regidora Loles Ripoll.