La formació proposà al seu pressupost alternatiu un milió d’euros per a ajudes escolars mentres que el PP el deixà en 600.000

Compromís per Paterna exigeix “al govern municipal del Partit Popular que deixe d’enganyar a la ciutadania del municipi dient que el seu pressupost està adaptat als ingressos reals, per a mantindre serveis essencials o bàsics, quan amb els seus numeros els serveis públics essencials i bàsics com l’educació patixen una brutal davallada en ajudes. Perquè per a 2013 el PP ha reduït un 25 per cent les subvencions a Educació”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “és lamentable sentir afirmacions redemptores del PP al voltant del seu pressupost 2013 quan les xifres diuen tot el contrari. I sobretot si parlem d’àrees com Educació. Ahí ens hem trobat amb que el pressupost 2013 tenia 600.000 euros destinats a subvencions, de les quals 135.000 serán per al començament del curs 2013-2014 i que representen només 540 ajudes. Comparant aquestes xifres amb les del periode 2012-2013, on es destinen 315.000 euros que repercutixen en 888 ajudes, veiem que la retallada és una barbaritat, en uns temps que moltes famílies acudeixen a aquest tipus d’ajuda per tal que els seus fills puguen anar a una escola pública”.

A més a més, “el PP es carrega definitivament l’Escola d’Estiu i el seu menjador, deixant-li el pressupost a zero per a 2013. Ara passarà a fer-se des de Gespa però sense subvencionar-se res. Així els pares hauran de pagar la totalitat del servei si volen que els xiquets tinguen Escola d’Estiu, una malifeta més del PP a moltes economies familiars que podien dur als xiquets a aquesta activitat i que ara no podran fer-ho. Aspecte que també afectarà a la conciliació laboral-familiar de moltes persones en Paterna”.

Així, “hui el Consell Escolar Municipal s’enfronta a uns numeros que no diuen res a favor de la gestió de l’equip de govern del PP en Paterna i que sí que demostren que tirar amb pòlvora de rei en època de creixement econòmic sense estalviar, ara es salda amb un atac frontal als serveis públics, deixant-los completament despullats dels diners que necessiten per a funcionar amb la qualitat que demana i mereix la ciutadania”.

Per això, des de Compromís per Paterna “perquè ens creiem uns serveis públics i de qualitat, apostem en el nostre pressupost alternatiu per a 2013 en destinar un milió d’euros a subvencions i ajudes a l’ensenyament públic del municipi, a més de destinar una partida de 70.000 euros per a l’Escola d’Estiu i una altra també de 70.000 euros per al menjador de la dita Escola. Però el PP no ha volgut valorar les nostres propostes i més endavant haurem de veure com caldrà fer modificacions pressupostàries per a destinar més recursos econòmics necessaris per a Educació. I si no, al temps”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA, EL PUNT, EL PERIÒDIC