La formació denuncia que la pujada del 3% en l’IVA i la insolvència del PP autonòmic i municipal han paralitzat el tramvia a Alborgí

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, afirma que “hui ha quedat clar que el Partit Popular gasta els diners del Pla Confiança (PIP) segons li convé i de cara a la galeria. Perquè ni s’ha soterrat el metro, ni tampoc hi ha tramvia a Alborgí. No s’ha fet perquè són projectes estrela i preelectorals que, una vegada passades les eleccions, no tenen futur. Tal i com ha ratificat l’equip de govern al ple. Per això considerem que el regidor d’Infraestructures, Lázaro Royo, desautoritzat pels seus companys de l’equip de govern, hauria de dimitir”.

“El PP porta cinc anys anunciant els projectes del Pla Confiança. Primer que si ampliaven el col·legi Sanchis Guarner, després el de Lloma Llarga, tot llevant els diners del soterrament del metro i de l’arribada del tramvia per a aquestos projectes. Així, en juliol renuncien a 604.000 euros que són del soterrament de la línia 1 del metro; en agost renuncien per carta, signada pel regidor Lázaro Royo, a 850.000 euros del tramvia; i en octubre, fan marxa arrere amb aquesta carta i el PP demana que d’eixos 850.000 euros es pague l’augment de l’IVA de totes les obres pendents a Paterna”.

“En resum, després d’eixir en premsa el 30 d’octubre anunciant el tramvia a Alborgí, el PP hui s’ha desdit, desautoritzant el regidor Royo, i el tramvia ja no li toca a Alborgí”.

Segons Ripoll, “el PP ha utilitzat una xicoteta part dels fons del Pla Confiança no consumits per a finançar projectes. Uns diners que l’ajuntament va demanant amb comptagotes, la qual cosa demostra improvisació, que no hi ha cap tipus de planificació i que es tracta de projectes que ni estan als pressupostos de la Generalitat ni de l’Ajuntament”. Per a la regidora, “ els moments de visionari del senyor Agustí ja passaren i, ara, toca arreglar tot allò urgent en Educació i en d’altres projectes menors”.

La tramitació d’eixos canvis dins del pressupost PIP “s’ha amagat a la ciutadania perquè tots s’han tramitat al si de la Junta de Govern Local, mostrant total opacitat i improvisació i el ‘paper pintoresc’ del regidor d’Infraestructures, Lázaro Royo, que en agost passat anunciava a una tal Sra. Cots de la Generalitat “la disposición a la renuncia” dels fons per al tramvia d’Alborgí. Una renuncia que va ser unilateral i per compte del senyor Royo, sense el recolzament de cap órgan municipal”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna subratlla que “la frivolitat i el ‘colegueo’ han hagut de ser desautoritzats pel propi ple de hui, basant-se en la proposta del PP de deixar sense efecte eixa carta del senyor Royo, sol·licitant no sols el finançament definitiu dels projectes que ja s’havien sol·licitat anteriorment, sino que a més que es faça càrrec de la pujada de l’IVA en les factures no pagades així com els previssibles recàrrecs por demores en l’execució dels projectes i de la part que l’Ajuntament havia compromés per 22.000 euros, pactats sense consignació pressupostària segons advertències dels tècnics municipals”.

“I cal que recordem les reserves dels tècnics municipals sobre les conseqüències que la situació municipal podria tindre en l’ajuntament, que com a responsable subsidiari pot acabar tenint amb els projectes sol·licitats que, d’altra banda, són competència exclusiva de la Generalitat”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC