La formació renuncia al superàvit per tal de no pujar l’IBI i poder augmentar en despesa social i en prevenció d’inundacions

Compromís per Paterna ha presentat hui per registre d’entrada un total de 72 propostes de modificació als pressupostos municipals de 2013 del Partit Popular. “Es tracta de suggeriments que redunden en un major aprofitament dels diners que hi ha a les arques municipals, amb l’únic objectiu de beneficiar a la ciutadania de Paterna”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “com a membres de la Mesa de Pressupostos hem acceptat el guant que ens han llançat per tal d’aportar propostes. Pensem que cal fer una oposició constructiva, participant amb idees que contribuisquen a millorar la gestió econòmica municipal, que a hores d’ara està prou tocada i enfonsada per l’equip de govern del PP”.

Ramón afirma que “des de Compromís insistim, com a proposta al tinent d’alcalde de Gestió Municipal i al regidor d’Hisenda, en renunciar al superàvit i que es congele la contribució (IBI), sense que es donen més pujades d’impostos, ja que l’augment d’aquestos provoca més dificultats a la ciutadania, que ja viu angoixada per la difícil situació econòmica”.

A més a més, “altres de les nostres propostes presentades passen per incrementar les partides socials en dos milions per a finançar menjadors socials, un banc d’aliments i d’altres programes socials essencials ja proposats i rebutjats pel PP; i augmentar un milió la partida per a la reparació immediata de les infraestructures municipals afectades i l’estudi i inici d’aquelles que falten en quant a pluvials, dins d’un pla d’execució plurianual”.

Així, per a poder destinar més diners a partides socials com Ensenyament i  Inserció Laboral, o a Infraestructures, “cal reduir despeses en partides no prioritàries: retallar 422.000 euros en les partides que el PP anomena ‘otros gastos diversos’, i que són despeses sense detallar; retallar 380.000 euros dels treballs externalitzats, assessories i consultories; llevar 500.000 euros a l’Oficina Municipal d’Inversions, a la del Pla Estratègic i al Pla de Mitjans; a més de reduir en 54.700 euros la partida destinada a actes protocolaris i dietes de govern”.

“També proposem retallar dels diners destinats a lloguer de locals la quantitat de 205.800 euros, ja que tenint tants edificis que són de l’ajuntament estem malbaratant diners pagant lloguers podent disposar dels locals municipals buits”, afegeix el regidor.

“En resum, podem dir que les nostres 72 propostes que arribaran a la Mesa de Treball dels Pressupostos 2013 són un desglosse en detall del quadre resum que presentàrem al ple d’octubre a l’alcalde, i que ell es va limitar a qualificar com a ‘patraña’ sense ni tan sols mirar-lo”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón. 

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, CRÓNICA PATERNERA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ