COMPROMÍS EXIGEIX QUE LA GENERALITAT ASSUMISCA EL 65% DEL COST DE LA TELEASSISTÈNCIA

La formació explica que amb aquest finançament els ajuntaments podran garantir un servei essencial per a les persones majors

A Compromís per Paterna “volem que la Generalitat Valenciana es faça càrrec del finançament del programa del servei de teleassistència, per tal que puga suplir la part del programa que ara deixa de prestar l’IMSERSO i que correspon al 65% del cost de la teleassistència al nostre territori. A més a més, considerem que les Diputacions han d’assumir el 35% del cost proporcional del programa de teleassistència, tenint també la previsió de la incorporació de nous usuaris al programa”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que la formació planteja al proper ple una moció en aquestos termes perquè la teleassistència és “un recurs que permet la permanència dels usuaris en el seu medi habitual de vida, així como el contacte amb el seu entorn sòcio-familiar, evitant el desarrelament i assegurant  la intervenció immediata en crisis personals, socials o mèdiques per a proporcionar seguretat i millor qualitat de vida. La teleassistència és el recurs ideal per a individus amb deterioraments físics o cognitius greus, així com per a malalts crònics i persones majors”.

“Per això, i sent un recurs que disminueix notablement els costos sanitaris i les visites a urgències, és absurd que el govern de Rajoy haja decidit deixar de subvencionar aquest servei. Un 65% del cost de la teleassitència s’assumia amb un conveni promogut des de l’IMSERSO amb la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies), mentre que la resta era assumit per les diputacions”.

Des de Compromís per Paterna “no podem entendre com l’IMSERSO, justament l’any 2012, dedicat a l’Envelliment Actiu, ha pogut encetar aquesta retallada en el cofinançament d’un servei tan prioritari i important com la teleassistència. Amb programes com aquestos el què s’aconsegueix és una minva important en les despeses sanitàries, ja que està demostrat que la utilització de la teleassistència disminueix els costos. Concretament, el risc d’acudir a urgències es d’1,8 vegades major en aquelles persones que no disposen del servei”, afegeix el regidor Ramón.

“No és de rebut que la Generalitat Valenciana mantinga un silenci sepulcral al respecte mentre que altres governs autonòmics ja han reaccionat davant la retallada social. Així com tampoc s’entén perquè la Generalitat i la Conselleria de Benestar Social no actuen en defensa de les persones afectades, dels més de 30.000 usuaris al nostre territori i no han previst, en els recentment aprovats pressupostos, un fons per a poder ajudar les diputacions i municipis a seguir apostant per aquest servei”.

“Esperem que l’equip de govern del PP es mulle i done la cara per les persones majors que viuen a Paterna i que necessiten la teleassistència, i que ho faça recolzant aquesta moció que significaria un pas endavant per a garantir un servei públic essencial com aquest”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *