LEVANTE-EMV (10 gener 2013)

La formació està esperant resposta des del passat 20 de març i l’escrit està retingut en Alcaldia

Compromís per Paterna considera que “l’alcalde i el seu equip de govern del Partit Popular estan burlant les normes del joc democràtic en fer-nos patir el seu bloqueig informatiu a una pregunta presentada el passat 20 de març. En l’escrit, que a hores d’ara porta mesos retingut en alcaldia, demanem la relació de confirmings pendents de pagament a les entitats financeres, relacionats per proveïdors. I ni tan sols ens han dit quan pensen contestar”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, manifesta la seua “indignació davant aquesta alarmant falta de transparència. És molt preocupant que una sol·licitud d’informació que fa un regidor estiga tant de temps sense contestar. Si això passa amb un membre de la corporació, encara ens preocupa més que la ciutadania puga estar patint situacions similars”.

Per a Loles Ripoll “donar llargues o no contestar només pot explicar-se perquè estan amagant-nos informació. Si per a donar-nos el llistat de confirmings pendents de pagament a les entitats financeres, però relacionats per data de venciment, no hi ha hagut cap problema… Quina és la diferència amb el mateix llistat però relacionat per proveïdors? Perquè ens amaguen este llistat de proveïdors? Són proveïdors que no consten en el llistat de factures presentat a l’ICO i que engreixarien els 26 milions de deute amb proveïdors que en febrer va declarar l’alcalde que tenia l’ajuntament”.

“Això torna a ser mostra de la inexistent transparència de la qual en el PP sempre fan publicitat i que demostren que no tenen. I si no només cal mirar el web de l’ajuntament de Paterna, on la ciutadania no pot consultar les actes dels plens, sense actualitzar perquè les retallades de personal també han tingut els seus efectes. Un web que només es gasta per a fer autobombo i que, malgrat les queixes dels col·lectius veïnals, no actualitza la seua informació d’interés públic”.

“Des de Compromís per Paterna exigim que l’alcalde complisca amb els mínims de transparència amb la ciutadania i l’oposició. I que siga valent i done resposta a les sol·licituds d’informació que fem des de l’oposició, per tal d’exercir la tasca fiscalitzadora de l’acció de govern. Una tasca que passa per hores baixes gràcies al bloqueig informatiu habitual del PP”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA