La formació critica el cinisme de Lorenzo Agustí per l’abandó de les vivendes anteriorment cedides per l’IVVSA mentres anuncia habitatges per a desnonats

Compromís per Paterna considera que “és escandalós que passats més de dos anys d’una denuncia del grup municipal sobre la decadència de l’edifici de vivendes en el carrer la Iesa numero 1 del barri de la Coma, tot haja anat a pitjor. L’immoble ha vist incrementar-se desmesuradament el seu deteriorament, sense que ni l’alcalde ni la regidora de Benestar Social hagen exercit la seua tasca ni hagen evitat el saqueig de portes, finestres, quadres de llum i més. El 30 de novembre de 2011 es va rescindir el conveni de cessió entre l’ Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) i l’ajuntament, tornant l’edifici a l’IVVSA en un estat deplorable i sense que es done cap explicació a les famílies que esperaven una vivenda”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, subratlla que “des de la foto que es va fer l’alcalde amb les 16 famílies que se suposa que des de 2010 haurien d’estar vivint en aquest edifici, molt ha plogut. El pitjor és que ni les famílies estan en els que haurien de ser els seus habitatges ni l’immoble s’ha recuperat del vandalisme que patia en 2010. És molt greu la degradació que pateix la finca, amb molta brutícia i fem acumulat, a més de tots els robatoris dels materials de les cases. Però és un exemple més de les prioritats del govern del PP: més de 200 vivendes buides i ni un euro per a rehabilitació”.20130110 NdP Ruïna Edifici LaComa LasProvincias11Gener2012

“Ja ho diguérem i, malauradament, el temps ens està donant la raó: que l’alcalde Lorenzo Agustí no exigira en el seu moment a l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) que acabara l’edifici de la plaça la Iesa numero 1 de la Coma, anava a tindre com a conseqüència l’estat actual de ruïna, abandó i brutícia. Igual que tot apuntava que, després de fer-se la foto amb les 16 famílies  necessitades que ja haurien de viure ahí, totes aquestes persones han hagut de buscar-se la vida i un sostre davant el fracàs de l’alcalde i la regidora de Benestar Social ”.

Per a Juanma Ramón, “l’únic que ha guanyat en aquesta trista situació ha estat l’VVSA, que en 2010 es va llevar del damunt un mort en passar-li a l’ajuntament de Paterna l’edifici de 16 vivendes, pràcticament enllestit per allotjar famílies sense recursos i que, en parar la rehabilitació per falta de diners, que al mateix IVVSA li havia costat prop de 45 milions de les antigues pessetes, ha fet que es deteriorara greument. Amb l’afegit que el consistori hauria d’haver repetit tots  els treballs de rehabilitació pel doble, és a dir, uns 100 milions de les antigues pessetes. Aspecte que tampoc ha dut a terme mentre ha estat vigent el conveni, deixant l’immoble abandonat a la seua mala sort”.

Per això, “des de Compromís exigim responsabilitats a l’alcalde del municipi i a la regidora de Benestar Social per haver deixat que acabe en estat de ruïna l’edifici i per haver abandonat a 16 famílies de Paterna deixant-les sense el sostre que els correspón. Amb aquesta actitud el barri de la Coma no pot tindre un futur i continua com a focus de marginació i oblit de les autoritats municipals del PP. Agustí ha perdut una oportunitat i segueix demostrant la seua inacció, la falta de diligència i irresponsabilitat. La seua única preocupació és fer-se la foto”, conclou el regidor Juanma Ramón.

20130110 NdP Ruïna Edifici LaComa Levante11Gener2012
Levante 11 gener 2013

Publicacions digitals: EL PERIÓDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PUNT, CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ