La formació denuncia una diferència pressupostària de 110.000 euros, previsions per a serveis inexistents i que els contractes de lloguer són de durada excessivament llarga

Compromís per Paterna, després d’obtindre la relació de contractes de lloguer que té en vigor l’ajuntament, confirma “que hi ha diferències abismals entre la despesa compromesa per contracte i les previsions de despeses al pressupost municipal de Lorenzo Agustí. Una dada que corrobora que els comptes de Paterna estan unflats i fets amb un insuficient rigor”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que les propostes fetes “al nostre pressupost alternatiu preveien una reducció en la despesa de lloguer, més quan el consistori disposa de locals municipals buits on ubicar els serveis públics sense haver de pagar lloguer”.

En este sentit, Ramón explica que “hem trobat una diferència entre les quantitats que figuren als contractes de lloguer i les previsions del Partit Popular, estes últimes superen en 110.000 euros la xifra facilitada pel departament de Contractació”.

“Per citar algun exemple, trobem que al 2013 han pressupostat 23.000 euros per al lloguer de l’Oficina del Parc Natural del Túria que ja no existeix i que tampoc hi ha cap contracte de lloguer. És a dir, s’inclou al pressupost municipal una despesa que no es paga. Un altre cas cridaner és el del consultori auxiliar de Lloma Llarga que, després d’anunciar un estalvi de 23.000 euros perquè van a reubicar-lo al centre cívic, resulta que realment s’estalviaran 16.000 euros que és el lloguer real del contracte. S’unflen fins les retallades que ells mateixos anuncien”, subratlla.

“Però el més evident és l’arrendament d’edificis de l’àrea de Promoció Social, on parlem dels 120.800 euros pressupostats per a l’agència de col·locació del carrer Sant Marcial, quan el lloguer real segons contracte és de 27.647 euros a l’any”.

A més a més, “és inacceptable la durada excessiva d’alguns d’aquestos contractes. Ja que estem pagant 39.300 euros a l’any pel local de l’oficina de recaptació, amb un contracte d’una durada de 10 anys. És a dir en una dècada el local haurà costat 393.000 euros al poble de Paterna. O per parlar d’altre local, el del carrer Sant Marcial, que ha estat sense ocupar des que es lliuraren els nous jutjats, amb un cost anual de 26.647 euros i un contracte de 15 anys, de 2008 a 2023. Cal destacar que en 2008 ja es sabia quan anaven a iniciar-se els nous jutjats, per la qual cosa no té sentit fer un contracte per a 15 anys que a la ciutadania de Paterna ens costarà un total de 399.000 euros”.

20130115 NdP Partides de Lloguer Unflades Levante16Gener2012
Levante 16 Gener 2013

“Des de Compromís hem proposat rebaixar aquestes partides i ajustar-les emprant els locals municipals buits, a més de renegociar els contractes vigents. Però el PP d’Agustí continua malbaratant i fent comptes municipals irreals i sense rigor per justificar les retallades i les pujades d’impostos”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, CRÓNICA PATERNERA, EL PUNT